Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALSYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-Erik-Ansvang

TALSYMBOLIK (1 af 15)


Tal anvendes symbolsk i hellige skrifter. Her er de et udtryk for en ide og ikke for mængde. Figurerne i forskellige kombinationer rummer komplekse informationer om mennesket og Universet.

TALSYMBOLIK (1 af 15)

TALSYMBOLIK

Af Erik Ansvang

 

Talsymbolik-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade "TALSYMBOLIK" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

TALSYMBOLIK

 

Der findes mange former for symboler − for eksempel linjer, figurer, former, tal, billeder, ord og ritualer. Det metaforiske sprog i skrifter og myter skal også fortolkes symbolsk. Udsmykninger, kunst, allegorier, alkymi, tarot, kabbalaen og I Ching meddeler alle deres dybere betydning gennem symbolernes tavse sprog. Men her er det tanken at begrænse sig til fortolkninger af nogle helt enkle symbolske figurer − nemlig af tal.

 

 Talsymbolik-01-Erik-Ansvang

 

I åndsvidenskaben kaldes Gud ofte ”den store geometriker”, fordi det er muligt at åbenbare Universets hemmeligheder ved hjælp af geometri. Gud kaldes også ”den store matematiker”, for alt i skabelsen er angiveligt baseret på tal. Det er derfor muligt at afdække mange af Universets gåder ved hjælp af matematik. De geometriske former og tal er således nært forbundet, og talrækken og de basale geometriske figurer giver mulighed for at åbenbare fundamental esoterisk indsigt. Hvis man i et symbol finder et eller flere tal, har man normalt et fingerpeg til forståelsen.

Den grafiske udformning af tallene er kendt af alle, og tallenes betydninger kan let sammenholdes med tilsvarende former. Tal anvendes symbolsk i verdens hellige skrifter, og her er de naturligvis et udtryk for en ide og ikke for mængde. Det er oven i købet muligt at give overensstemmende fortolkninger, fordi grundformerne er dannet af de samme grundlæggende figurer. Disse enkle figurer i deres forskellige kombinationer rummer komplekse informationer om mennesket og Universet.

 

Talsymbolik-02-Erik-Ansvang 

 

De grundlæggende former er cirklen, den lige linje − både i lodret og i vandret position − samt halvcirklen i den ene eller den anden position. I disse grundformer ser man en fuldkommen balance mellem form og symbolsk indhold. De kan ikke udvikles, og tilføjelser kan ikke ændre deres betydning.

Der findes forskellige systemer til fortolkning af talsymbolik, men der er en overraskende overensstemmelse, som mange, der beskæftiger sig med symbolik, som regel ikke er tilstrækkeligt opmærksomme på. Det mest håndgribelige system kaldes Pythagoras’ tal, selvom systemet var kendt længe før Pythagoras, men systemets logiske opstilling og forståelse er uden tvivl Pythagoras’ fortjeneste. Fra åndsvidenskaben ved man, at der i den atlantiske periode eksisterede andre talsystemer, men man ved så lidt om dem, at de i praksis er uanvendelige.

Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: TALSYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TALSYMBOLIK