Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYVTALLET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Syvtallet-H-P-Blavatsky

SYVTALLET (1 af 8)


Den esoteriske betydning af tal og deres kombinationer var engang nøgleord i de vises meditationer i ethvert folk. Alle civilisationer med en eller anden form for filosofi, lagde stor vægt på tal.

SYVTALLET (1 af 8)

SYVTALLET

 

Af H.P. Blavatsky
Fra The Theosophist

(Oversat og redigeret af Thora Lund Mollerup og Erik Ansvang)

 

Syvtallet-H-P-Blavatsky

Du kan frit downloade artiklen "SYVTALLET" af H.P. Blavatsky. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

SYVTALLET

 

Syvtallet-H-P-Blavatsky-01

 

I tidligere tider var der knyttet en dybtgående betydning til tal. Ethvert folk, der havde en eller anden form for filosofi, lagde stor vægt på tal i forbindelse med religiøse skikke, afholdelse af festdage, brug af symboler og dogmer − ja selv ved den geografiske opdeling af jord og riger.

Pythagoras’ gådefulde numeriske system var ikke nyt, da det blev introduceret mere end 600 år før begyndelsen af vores tidsregning. Den esoteriske betydning af tal og deres kombinationer var nøgleord i de vises meditationer i ethvert folk. I en ikke alt for fjern fremtid vil det skeptiske og tvivlende Vesten blive tvunget − af begivenhedernes evige cykliske rotation − til at erkende, at cyklisk tilbagevendende begivenheder er en regelmæssig periodicitet, som er alt andet end blind tilfældighed. Nogle vesterlandske forskere er allerede begyndt at bemærke det. De er blevet opmærksomme og er begyndt at spekulere over perioder og tid − et emne som ellers har været glemt eller anset for ligegyldigt, og som kun blev taget frem, når man ønskede at latterliggøre menneskehedens uvidenskabelige forfædres primitive og tåbelige overtro.

Artikel-Syvtallet-H-P-Blavatsky
Download-fil: SYVTALLET - H.P. Blavatsky


Artikel-Syvtallet-H-P-Blavatsky
Læsefil med vendbare sider: SYVTALLET