Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE (1 af 14)


Alle kender legenden om Adam, Eva, æblet og Kundskabens træ. Mange tror, at det er en enestående fortælling, men det er bestemt ikke tilfældet.

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE (1 af 14)

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE

 

Af Erik Ansvang

  

Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade "ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på denne konto… Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE

 

Æbler-og-træer-i-legenderne-01 

 

Alle kender legenden om Adam, Eva, slangen, æblet og ”Kundskabens Træ”. Adam og Eva blev bortvist fra Paradisets have, fordi slangen lokkede dem til at tage en bid af æblet. Mange tror, at det er en enestående fortælling, men det er bestemt ikke tilfældet. Nogen tror endda, at fortællingen skal forstås bogstaveligt – som noget, der engang skete − men det må betragtes som naivt. Legenden er naturligvis symbolsk. Paradiset er et symbol på den tilstand af enhed og væren, der eksisterede før Universets blev skabt. Adam og Eva symboliserer dualitet – maskulin og feminin − pluspol og minuspol − og dermed adskillelse i køn, og det medførte, at livet måtte forlade enhedens verden for at gøre erfaringer i dualitetens verden – erfaringer, der vokser til kundskab, viden og til sidst blive til visdom.

 

Æbler-og-træer-i-legenderne-02

 

Adam og Eva udgjorde først en enhed, som minder om den græske Didymos – ”tvillingen” eller ”den dobbelte” – for det er i overensstemmelse med fremstillingen i 1. Mosebog af ”den første”, som var mand/kvinde, og som var oprindelsen til menneskeheden. Men Adam smagte frugten på ”Kundskabens Træ”, og det medførte, at menneskeheden skulle forlade enheden og opnå kundskab om dualitet – ånd og stof – selv og ikke-selv – godt og ondt.

Artikel-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang
Download-fil: ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE - Erik Ansvang


Artikel-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE