Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SVASTIKAET
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang

SVASTIKAET (1 af 5)


Svastikaet, solkorset eller hagekorset var kendt i alle store kulturer overalt på planeten, men at symbolet er skjult i pyramiden er ukendt for de fleste.

SVASTIKAET (1 af 5)

SVASTIKAET

 

Af Erik Ansvang

 

Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "SVASTIKAET" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

SVASTIKAET

 

Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-01-Erik-Ansvang

 

Svastikaets eller solkorsets symbolik er skjult i pyramiden. For at sandsynliggøre denne påstand, kan man tage udgangspunkt i pyramidens grundplan – kvadratet. Hvis man derefter lægger en lineal fra hjørne til hjørne i kvadratet, og tegner to linjer, vil de krydse hinanden i et punkt midt i kvadratet. Der er nu tegnet et ligearmet kors i kvadratet, som er opdelt i fire ligesidede trekanter. Og samtidig er der tegnet en stiliseret tegning af pyramiden set oppefra – en grundplan over pyramiden, der består af et kvadrat med fire trekanter, der mødes i et midtpunkt.

 

Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-02-Erik-Ansvang

 

Punktet er vigtigt, for i al grundsymbolik repræsenteres livets opståen af et punkt. Fra dette punkt trådte det usynlige guddommelige liv frem i manifestation. Det blev synligt og antog form. Til denne symbolik kan man tilføje de gamle egypteres bemærkning om, at pyramiden repræsenterer ”Gud i stoffet”, for symbolsk ser man tydeligt kombinationen af Gud eller Det Ene Livsvæsen (punktet eller toppunktet), der manifesterer sig ved hjælp af tre skabende kræfter (trekanten) i de fire elementer, og dermed skaber tid og rum (kvadratet). Det ene punkt, trekanten og kvadratet former symbolet på den treenige eller trefoldige Gud (pyramidens trekantede sider, der danner kvadratet), som er manifesteret i stoffets verden med de fire elementer. Samtidig opstår symbolet på tidens dimension med de fire årstider og rummets dimension med de fire verdenshjørner (pyramidens bund).

Artikel-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang
Download-fil: SVASTIKAET - Erik Ansvang


Artikel-Svastikaet-Solkorset-Hagekorset-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: SVASTIKAET