Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALSYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-Erik-Ansvang

TALSYMBOLIK (9 af 15)


Tal anvendes symbolsk i hellige skrifter. Her er de et udtryk for en ide og ikke for mængde. Figurerne i forskellige kombinationer rummer komplekse informationer om mennesket og Universet.

TALSYMBOLIK (9 af 15)

SEKS

 

Sekstallet symboliseres i de fleste tilfælde af den såkaldte Davidsstjerne, der består af to sammensatte ligesidede trekanter. Den sekstakkede stjerne kan betyde foreningen af Gud og mennesket, men denne fortolkning er ikke altid dækkende. Når den sekstakkede stjerne har en selvstændig betydning, kan de to trekanter ikke deles – f.eks. når den symboliserer balancen i udviklingen – balance mellem den ydre og indre skabelse. Men i langt de fleste tilfælde skal den ses som symbolinvolution og evolution. I kristendommen bliver den sekstakkede stjerne derfor symbol på Kristi nedstigning i menneskelig skikkelse samt hans opstandelse og tilbagevenden til Faderens rige. Sekstallet er også symbol på Kristus-kraften i naturen.

 

Talsymbolik-25-Erik-Ansvang

 

Talsymbolik-26-Erik-AnsvangDesuden former sekstallet en kubus, som er den fuldkomne bygningssten. Det Allerhelligste såvel i Åbenbaringsteltet som i Salomos tempel var kubisk i form – og det samme gælder koret i mange af de ældste kirker.

Sekstallet står for intuition, harmoni og skønhed − samt kærlighed, der er transformeret fra lidenskab til medfølelse − et symbol på vækst, formål og fuldendelse.

Det grafiske symbol er som sagt den sekstakkede stjerne, der ofte kaldes Salomons segl. De to trekanter repræsenterer henholdsvis sjælen og personligheden − eller foreningen af det bevidste og ubevidste sind. Her er alkymisternes ”ild” kombineret med ”vand”. Det siges, at på hebraisk betyder kombinationen af konsonanterne i de to ord ”Gud” eller ”Himlen”. Det er symbolet på forening af ånd og stof. Det er stjernen for universel kærlighed og den makrokosmiske stjerne. For hinduerne er den sekstakkede stjerne symbol på Vishnu, mens egypterne så stjernen som et symbol på skabelse. Det samme gjorde pythagoræerne. De sammenflettede trekanter symboliserer Den Treenige Gud, der reflekteres ned i sin egen skabelse.

 

Talsymbolik-27-Erik-Ansvang

 

Sekstallet viser, at årsagen til al udvikling er trangen til perfektion – en trang, der er iboende alt levende. Det sjette princip i mennesket er sjæls-princippet, som ikke falder til ro, før det har genfundet sit åndelige hjem. Sekstallet tilføjer derfor sjælsprincippet i menneskeprincippets femtal.

Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: TALSYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TALSYMBOLIK