Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALSYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-Erik-Ansvang

TALSYMBOLIK (5 af 15)


Tal anvendes symbolsk i hellige skrifter. Her er de et udtryk for en ide og ikke for mængde. Figurerne i forskellige kombinationer rummer komplekse informationer om mennesket og Universet.

TALSYMBOLIK (5 af 15)

TO

 

I symbolikken vises totallet normalt som en vandret linje, der symboliserer urstoffet – den såkaldte urmoder, som i mørket afventer tidspunktet for skabelsen. Totallet kan også tegnes som to lodrette streger. Den første streg er ettallet, mens den anden streg er belivet af ettallet. Symbolsk viser man på denne måde det iboende maskuline/feminine princip før skabelsen. Totallet symboliserer også tempelsøjlerne Jakin og Boaz – som er det søjlepar, der stod ved indgangen til Salomos tempel. Søjlerne og symbolikken findes stadig i mange gamle kirker – blandt andet som dobbelte kirketårne samt ved indgangen til mysterietempler og logebygninger.

Totallet er naturligvis symboldualitet. Det er det tal, der repræsenterer differentiering – ”åndens fald ned i stoffet”. Det er den første adskillelse af den guddommelige enhed. To opdeler Den Ene eller helheden. To skaber styrke, men to skaber desuden svaghed.

En/et − det aktive skabende princip − er nu delt i to. To står for ekko, refleksion, konflikt og ubalance eller opposition. To inkluderer forgængelighed. To symboliserer naturen i modsætning til Skaberen − Månen i modsætning til Solen, hvor Månen blot reflekterer Solens lys. To antyder heteroseksualitet. Totallet er tallet for dualitet – for polarisering − for godt og ondt, liv og død, ånd og stof.

For at kunne vende tilbage til den oprindelige helhed eller enhed, er det nødvendigt at forene modpolerne − de positive og negative aspekter. To repræsenterer den perfekte forening af mand/kvinde – maskulint/feminint. Den egyptiske hieroglyf for to symboliseres af to slanger, der omslynger en planet eller et æg. Et andet symbol viser et træ med en slange, der snor sig omkring stammen. Her er træets stamme et symbol på visdom, der blev lagt som et sædekorn i jorden, og den snoede slange symboliserer åndens eller sjælens spiralformede udviklingsvej på rejsen tilbage til Gud.

En/et repræsenterer Adam, og to symboliserer Adam og Eva − mand og kvinde – den skabende krafts maskuline og feminine aspekter manifesteret i menneskeskikkelser. Former dannes altid i et samspil mellem en positiv og en negativ pol. Totallet repræsenterer derfor alle produktive kræfter i naturen.

 

Talsymbolik-12-Erik-Ansvang

 

Geometrisk er totallet udtrykt med to punkter, to linjer eller en vinkel. Det gamle symbol for stjernetegnet Tvillingerne illustrerer disse begreber.

 

Talsymbolik-13-Erik-Ansvang

Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: TALSYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TALSYMBOLIK