Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALSYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-Erik-Ansvang

TALSYMBOLIK (14 af 15)


Tal anvendes symbolsk i hellige skrifter. Her er de et udtryk for en ide og ikke for mængde. Figurerne i forskellige kombinationer rummer komplekse informationer om mennesket og Universet.

TALSYMBOLIK (14 af 15)

ELLEVE

 

Ellevetallet repræsenterer begyndelsen på en ny og mere avanceret manifestationscyklus. Tallets første og primære betydning er ny begyndelse. Denne begyndelse er baseret på den kundskab, der er vundet gennem erfaringer i den forrige cyklus. I den forstand kan man kalde ellevetallet for reinkarnationens tal, for det repræsenterer bevidstheden, når den ikke er i den fysiske krop.

Ellevetallet er det første af tre tal, som numerologer sædvanligvis betragter som ”mestertal”. De to andre er toogtyve og treogtredive. Elleve symboliserer kontrol på det fysiske plan − toogtyve kontrol på det psykiske plan − og treogtredive er tegn på kontrol på åndelige planer.

 

Talsymbolik-44-Erik-Ansvang

 

Ellevetallet er udtryk for den dynamiske energi, der kræves alene for at operere på det psykiske plan, og det giver magt til hurtige beslutninger. Toogtyve repræsenterer udviklingen af fornuft og diplomati, som skaber sammenhæng mellem de fysiske og det psykiske. Det forsøger at forstå årsagerne, og at give åndelige begreber mening. Treogtredive repræsenterer åndelig bevidsthed, der er udviklet gennem erfaring, samt et ønske om at nå et højere niveau af tjenestearbejde. I denne forbindelse er det interessant, at Jesus døde i en alder af treogtredive − og at det internationale frimureri fastholder dette tal i deres treogtredivte grad − den højeste og mest ærefulde, der kan opnås.

Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: TALSYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TALSYMBOLIK