SYV
Syvtallet har også to former. I den ene form er trekanten lagt på kvadratet og symboliserer, at det er den skabende ånd, der former legemet eller stoffet.

Den anden figur er syvstjernen. Den repræsenterer det hellige syvtal – Himlens skabende kræfter symboliseret i de syv himmellegemer, de syv skabelsesdage, den syvarmede lysestage, de syv toner i toneskalaen, de syv farver i farveskalaen − og mange, mange andre eksempler.

Syvtallet repræsenterer Universets åndelige kræfter, og syv indgår derfor i ritualer af enhver art. Syvtallet symboliserer adskillelse, hvad enten det drejer sig om kræfter i naturen eller subtile kræfter i mennesker af enhver karakter.
Syvtallet siges at være det helligste af alle tal, og det betragtes også som sådan i alle religioner. Det er symbol for den perfekte orden − en fuldendt periode eller cyklus. Mennesket har syv endokrine kirtler, der er forbundet med de syv chakraer. Syv viser foreningen af det ternære og det kvaternære – den trefoldige Gud og menneskets firfoldige natur.

I mennesket repræsenterer det ternære Himlen og den guddommelige trefoldighed – det vil sige de tre højere centre – pinealkirtlen (hovedchakraet), hypofysen (pandechakraet) og skjoldbruskkirtlen (halschakraet). Det kvaternære repræsenterer Jorden og mennesket – det vil sige de fire lavere centre – binyrerne (rodchakraet), kønskirtlerne (sakralchakraet), bugspytkirtlen (solar plexus chakraet) og thymuskirtlen (hjertechakraet). I de hellige tekster er det disse syv centre, der som regel er repræsenteret ved den syvarmede lysestage med syv tændte lys.

Syvtallet er blevet kaldt ”mesteren i Månen”, fordi Månen tiltager og aftager i syv dages cyklusser. I disse faser påvirker Månen tidevandet og vegetationen. I højere former hersker syvtallet over svangerskabet og kvindens periodiske funktioner. Det syvende bogstav i det egyptiske alfabet er ”zenta”, der betyder ”liv”.

Det grafiske symbol for syv er den sekstakkede stjerne − de sammenføjede ligesidede trekanter − med et punkt i midten. Punktet repræsenterer det samme livskim som i cirklen. De seks punkter er symbol på, at skabelsen symbolsk set varede i seks dage, og punktet viser, at det er Gud, der beliver sin skabelse.
|