Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALSYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-Erik-Ansvang

TALSYMBOLIK (10 af 15)


Tal anvendes symbolsk i hellige skrifter. Her er de et udtryk for en ide og ikke for mængde. Figurerne i forskellige kombinationer rummer komplekse informationer om mennesket og Universet.

TALSYMBOLIK (10 af 15)

SYV

 

Syvtallet har også to former. I den ene form er trekanten lagt på kvadratet og symboliserer, at det er den skabende ånd, der former legemet eller stoffet.

 

Talsymbolik-28-Erik-Ansvang

 

Den anden figur er syvstjernen. Den repræsenterer det hellige syvtal – Himlens skabende kræfter symboliseret i de syv himmellegemer, de syv skabelsesdage, den syvarmede lysestage, de syv toner i toneskalaen, de syv farver i farveskalaen − og mange, mange andre eksempler.

 

Talsymbolik-29-Erik-Ansvang

 

Syvtallet repræsenterer Universets åndelige kræfter, og syv indgår derfor i ritualer af enhver art. Syvtallet symboliserer adskillelse, hvad enten det drejer sig om kræfter i naturen eller subtile kræfter i mennesker af enhver karakter.

Syvtallet siges at være det helligste af alle tal, og det betragtes også som sådan i alle religioner. Det er symbol for den perfekte orden − en fuldendt periode eller cyklus. Mennesket har syv endokrine kirtler, der er forbundet med de syv chakraer. Syv viser foreningen af det ternære og det kvaternære – den trefoldige Gud og menneskets firfoldige natur.

 

Talsymbolik-30-Erik-Ansvang

 

I mennesket repræsenterer det ternære Himlen og den guddommelige trefoldighed – det vil sige de tre højere centre – pinealkirtlen (hovedchakraet), hypofysen (pandechakraet) og skjoldbruskkirtlen (halschakraet). Det kvaternære repræsenterer Jorden og mennesket – det vil sige de fire lavere centre – binyrerne (rodchakraet), kønskirtlerne (sakralchakraet), bugspytkirtlen (solar plexus chakraet) og thymuskirtlen (hjertechakraet). I de hellige tekster er det disse syv centre, der som regel er repræsenteret ved den syvarmede lysestage med syv tændte lys.

 

Talsymbolik-31-Erik-Ansvang

 

Syvtallet er blevet kaldt ”mesteren i Månen”, fordi Månen tiltager og aftager i syv dages cyklusser. I disse faser påvirker Månen tidevandet og vegetationen. I højere former hersker syvtallet over svangerskabet og kvindens periodiske funktioner. Det syvende bogstav i det egyptiske alfabet er ”zenta”, der betyder ”liv”.

 

Talsymbolik-32-Erik-Ansvang

 

Det grafiske symbol for syv er den sekstakkede stjerne − de sammenføjede ligesidede trekanter − med et punkt i midten. Punktet repræsenterer det samme livskim som i cirklen. De seks punkter er symbol på, at skabelsen symbolsk set varede i seks dage, og punktet viser, at det er Gud, der beliver sin skabelse.

Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: TALSYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TALSYMBOLIK