Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Symbolik-Alice-A-Bailey

SYMBOLIK (1 af 4)


Et symbol er et ydre, synligt tegn på en indre og åndelig kraft. Det er materialiseringen af kræfter eller energier - den objektive form som en ide, der findes i det universelle tankesind.

SYMBOLIK (1 af 4)

SYMBOLIK

Symboler og symbolforståelse

Introduktion

Af Alice A. Bailey

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Symbolik-Alice-A-Bailey

Du kan frit downloade "SYMBOLIK" af Alice A. Bailey. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

S Y M B O L I K

  

Symbolik-01-Alice-A-Bailey

 

Et symbol kan defineres som det ydre, synlige tegn på en indre og åndelig kraft. Et symbol er bogstaveligt talt materialiseringen af kræfter eller energier – den objektive form som ide – der findes i det universelle tankesind, og som det har bygget til sig selv. Gennem denne form kan den latente ides karakter og formål komme til udtryk, og ud fra den symbolske form kan mennesker, der har udviklet det intuitive tankesind, fortolke Det Ene Livsvæsens planer og hensigter – det liv ”hvori vi lever, røres og er”.

Symboler kan inddeles i tre hovedgrupper − selvom der naturligvis er mulighed for adskillige mindre differentieringer.

De tre hovedgrupper er:

1. Alle objektive former i de fire naturriger

De er alle sammen − uden undtagelse − det ydre, stoflige ud­tryk for de mangfoldige energier og kræfter, der tilsammen udgør Skaberens manifestation. Det er denne første kategori af former og symboler, som videnskabens forskere beskæftiger sig med, og ved hjælp af den lærer de meget om den fysiske verdens mekanismer. Når den antropomorfe (menneskelignende og personlige) Gud er blevet opgivet til fordel for den iboende Gud, vil der komme en bred og generel forståelse af symbolik i stedet for den nuværende uvidenhed. Derefter vil forskningen – hele det videnskabelige arbejde og de forskellige uddannelsesretninger − blive en del af symbolikkens overordnede videnskab.

 

Symbolik-02-Alice-A-Bailey

 

2. De almindeligt anerkendte grundlæggende symboler

Eksempler på denne type symboler er korset, trekanten, svastikaet og rosen. Menneskeheden har i tidens løb skabt symboler, der udtrykker og repræsenterer de kosmiske processer og begivenheder, og som afbilder sjælens natur og udvikling. Når disse enkle former fortolkes rigtigt, afslører de sandheder, som alle verdensreligionernes omfattende litteratur forsøger at fortolke. Den skabende evne, der får mennesket til at gøre former geometriske på denne måde, er en garanti for kontakten til Gud og et udtryk for menneskets latente, guddommelige natur.

I den første symbolgruppe anvender Skaberen geometri til at skabe naturens verden – en verden, der er udtryk for subjektive energier og kræfter. I den anden gruppe − der kan udvides til også at omfatte religionernes og frimurernes ritualer og ceremonier − ses menneskets forsøg på at skabe en verden af former, der kan symbolisere de basale sandheder, som Universet er bygget på.

Artikel-Symbolik-Alice-A-Bailey
Download-fil: SYMBOLIK - Alice A. Bailey


Artikel-Symbolik-Alice-A-Bailey
Læsefil med vendbare sider: SYMBOLIK