Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TALSYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Talsymbolik-Erik-Ansvang

TALSYMBOLIK (13 af 15)


Tal anvendes symbolsk i hellige skrifter. Her er de et udtryk for en ide og ikke for mængde. Figurerne i forskellige kombinationer rummer komplekse informationer om mennesket og Universet.

TALSYMBOLIK (13 af 15)

TI

 

Titallet hos Pythagoras symboliseres af tre trekanter med et punkt i midten. Trekanterne repræsenterer den fuldkomne forening af det skabte og skaberen, og dermed er ti det højeste af de pythagoræiske tal.

 

Talsymbolik-40-Erik-Ansvang

 

I titallet finder man således tallenes fuldstændighed, og derfor rummer ti en styrke, der kun findes i få tal − men alligevel er der tydeligvis tale om en kombination af kræfter.

Titallet er fuldkommenhed − eller perfektion gennem fuldbyrdelse, for titallet symboliserer tilbagevenden til enhed. Fra gammel tid er titallet blevet betragtet som et tal for perfektionen, netop fordi tallet symboliserer afslutningen på en proces eller opfyldelse af et formål − og det er grundlaget for en ny proces.

 

Talsymbolik-41-Erik-Ansvang

 

Symbolet viser det umanifesterede Univers med en linje, der deler det i to. Det er et symbol på en universel lovmæssighed, der siger, at alt, som er manifesteret i stoffet, er underlagt loven om polaritet eller modsætningernes par.

 

Talsymbolik-42-Erik-Ansvang

 

Titallet havde også stor betydning for de egyptiske præster. Før de kunne udføre en offerceremoni, skulle de faste og leve i overensstemmelse med en hård disciplin i ti dage. Ifølge hinduerne rummer titallet en magisk kraft. Tallet repræsenterer den store del af menneskets natur, der endnu ikke er kommet til udtryk, og denne del er intet værd, før det lærer at bruge ”kraftstaven” − den indre guddommelige skabende ånd. Blandt frimurere er titallet symbol på sammenhold og tillid, der illustreres med håndtrykket.

 

Talsymbolik-43-Erik-Ansvang

Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: TALSYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Talsymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TALSYMBOLIK