Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

PASSER & VINKEL
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Passer-&-Vinkel-Erik-Ansvang

PASSER & VINKEL (1 af 13)


Passeren tegner cirklen, der er symbol på Skaberen - verdensarkitekten, hensigten og årsagen. Vinklen tegner kvadratet, som er symbol på det skabte - Universet eller virkningen.

PASSER & VINKEL (1 af 13)

PASSER & VINKEL

 

Af Erik Ansvang

  

Passer-&-Vinkel-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade "PASSER & VINKEL" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - gkonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

PASSER & VINKEL

 

Passer-&-Vinkel-01

 

Passer og vinkel er det mest kendte frimureriske symbol. Passeren er øverst, og vinklen er nederst, og samtidig udgør de en enhed. Stort set alle frimurerordener overalt i verden bruger passer og vinkel som en slags logo, og det siger sig selv, at frimurernes logo har symbolsk betydning. Der er naturligvis en grund til, at symbolet består netop af en passer og en vinkel, og at passeren er placeret øverst, mens vinklen befinder sig under passeren. Det er bestemt ikke tilfældigt.

 

Passer-&-Vinkel-02

 

Det er vigtigt straks at understrege, at artiklen ikke afslører nogle af de frimureriske hemmeligheder. Alle illustrationer og informationer er frit tilgængelige på internettet. Udgangspunktet for artiklen er udelukkende almindelig symbolforståelse og seriøse historiske kilder, som dokumenterer de tanker, der præsenteres i artiklen. Eksempelvis placerer frimurerne ofte et ”G” mellem passer og vinkel, men ”G’et” hører til de frimureriske hemmeligheder, som kun afsløres i gradsritualerne, og derfor omtales symbolikken ikke her.

Artikel-Passer-&-Vinkel-Erik-Ansvang
Download-fil: PASSER & VINKEL af Erik Ansvang


Artikel-Passer-&-Vinkel-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: PASSER & VINKEL