Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DYRESYMBOLIK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Dyresymbolik-Erik-Ansvang

DYRESYMBOLIK (1 af 7)


De gamle religioner repræsenterer ikke en form for primitiv dyretilbedelse. Man betragtede dyrene som en legemliggørelse af esoteriske principper, som man kunne forholde sig til.

DYRESYMBOLIK (1 af 7)

DYRESYMBOLIK

Af Erik Ansvang

 

 Dyresymbolik-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade "DYRESYMBOLIK" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

DYRESYMBOLIK

 

 Dyresymbolik-01-Erik-Ansvang

 

I symbolikken beskrives menneskelige egenskaber mange gange ved hjælp af fugle og dyr – ofte uden en logisk forbindelse mellem dyrets og menneskets adfærd. Der findes utallige eksempler på dette. Eksempelvis kan man føle sig fri som en fugl, men ingen vil sige, at de føler sig fri som en elefant, selv om den er nøjagtig lige så fri som fuglen. Hvis man spiser som en fugl, mener man, at man spiser meget lidt, men i virkeligheden indtager en fugl dagligt en mængde føde, der svarer til dens egen vægt.

Dyresymbolik-02-Erik-AnsvangMan siger, at et menneske med høj intelligens er klog som en ugle, selv om uglen uden tvivl kun har forstand på at være ugle. Et grådigt menneske sammenlignes med en grib − en gebyrgrib for eksempel − selv om gribben nøjes med resterne fra andres måltider. Og man kan drikke sig hønefuld, selv om høns aldrig gør det.

Man kan også være myreflittig eller en doven hund. Dovenskab kan man naturligvis opleve hos hundene lige som hos stort set alle andre dyr, men det er trods alt værre at gå i hundene. Hvis man herefter vil videre i livet, må man foretage en kovending.

Har et menneske en glubende appetit, er det sulten som en ulv, mens en anden kan være snu som en ræv eller glat som en ål. Hvis det medfører, at man bliver snydt, vil man måske føle sig torskedum og stå og se fåret ud. Men det er uden tvivl bedre end at være et svin … eller en haj − eksempelvis et miljøsvin, en bolighaj eller en billethaj.

Artikel-Dyresymbolik-Erik-Ansvang
Download-fil: DYRESYMBOLIK - Erik Ansvang


Artikel-Dyresymbolik-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DYRESYMBOLIK