Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole-

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM (7 af 13)


Symbolsproget er sandhedens sprog iflg. den tibetanske mester Djwhal Khul. Den intelligente studerende betragter alle udtryksformer som symboler.

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM (7 af 13)

Teknikken ved meditation

på åndelige symboler

 

Symbolik-porten-til-visdom-10

 

I betragtning af at det er en grundlæggende esoteriske sandhed, at energi følger tanken, er det klart, at udbyttet af meditationsarbejdet, når man mediterer på symboler, afhænger af koncentrationsevnen og evnen til at ”holde tankesindet vedvarende i lyset”. Det er lettere at stikke hul i et stykke pap med en spids syl end med en rund gummibold. Energierne skal først og fremmest målrettes, fokuseres og gøres sylespidse, mens energier fra en gummibold naturligvis er spredte og ineffektive, og det samme er et udisciplineret tankesind. Mental selvkontrol og evnen til at fokusere sin indsats, når der mediteres på et symbol – eller på noget andet – er nøglen til åndelig udvikling, og desuden til den hastighed, som bevidstheden udvikles med. Derfor sagde Buddha: ”For den, der er målrettet, er intet umuligt”.

Hvis man mediterer på et kunstværk, kan man få direkte adgang til den kreative inspiration, som fik kunstneren til at skabe kunstværket. Det er en teknik, der svarer til den, der findes i The Light of the Soul – Alice A. Baileys kommentarer til Patanjalis Yoga Sutras.

At se i dybden, at bringe hele sit indre liv og sin følsomhed i spil, mens man mediterer på myter eller symboler, er ikke nogen nem sag. Ligesom enhver anden form for meditation, kræver det tålmodighed, praksis og udholdenhed. Indsigten bliver dybere med tiden pga. den rytmiske og disciplinerede meditation. Det er lidt ligesom at klatre op ad en vindeltrappe. Selv om man kommer op til det samme område igen og igen, løftes bevidstheden, visionerne bliver tydeligere og en vidtstrakt vision begynder at udfolde sig. På et tidspunkt vil intuitionsevnen, der hører til den åndelige triade, tage over, og man ser og forstår åndeligt – ikke bare intellektuelt. Efter at have mediteret på formsiden og opdaget dens bagvedliggende idé og betydning, skal man til sidst bevæge sig ind til formålet i det liv, der havde brug for en særlig myte, et specielt symbol eller en specifik arketype for at blive åbenbaret.

Rigdommen i indholdet fra et menneskes livserfaringer spiller en stor rolle i evnen til at fortolke et symbol. Sjæle befinder sig på forskellige stadier i udviklingen, og derfor føler de naturlig affinitet til bestemte symboler. Man kan derfor vurdere, om myter og symboler er en naturlig vej til åndelig udfoldelse ved hjælp af de billeder og arketyper, som man magnetisk tiltrækkes af. Tiltrækningen kan meget vel indikere en fortsættelse af arbejdet fra tidligere inkarnationer. Stråletype, psykologisk type og den plads, man indtager på udviklingsvejen, kommer også i spil.

 

“Menneskets fantasi … sådan som jeg ser det …

kasserer det midlertidige,

for at det evige kan blive grundlagt”.

William Blake

Artikel-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole
Download-fil: SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM af Finley Eversole, Ph.D.


Artikel-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole
Læsefil med vendbare sider: SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM