Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole-

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM (2 af 13)


Symbolsproget er sandhedens sprog iflg. den tibetanske mester Djwhal Khul. Den intelligente studerende betragter alle udtryksformer som symboler.

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM (2 af 13)

Symboler – en definition

 

Symbolik-porten-til-visdom-02

 

Hvad er symboler? Symboler inkluderer arketyper, myter, allegorier, lignelser, fabler, folklore, eventyr, historier om guderne, drømme, ritualer og gåder – eksempelvis Sfinksens gåde. Men som udgangspunkt kan man give en simpel definition på, hvad et symbol er:

”Et symbol er et ydre og synligt tegn

på en indre og åndelig virkelighed”.

 

Hensigten med ​​enhver sand myte eller et ægte symbol er at vække dybere aspekter i mennesket. Mennesket skal udvide bevidsthedstilstanden og føres ind på visdommens vej. Først i det 19. årh. opfordrede den tyske filosof Georg Wilhelm Friedrich Hegel datidens mennesker til at betragte myter og legender som påfund og usandheder. I alle tidligere tidsaldre og kulturer havde man et helt andet syn på myter og legender. Clement af Alexandria – en af de tidlige kirkefædre og indviet i mysterierne – sagde:

”Myten er det, alle altid har troet på overalt”.

 

Der findes mange former for symboler – arketypiske, kosmologiske, antropologiske, matematiske, astrologiske, psykologiske, filosofiske (f.eks. Platons allegori om hulen), arkitektoniske, geometriske og mytologiske – blot for at nævne nogle få. Eksempelvis er der lignelsen om den fortabte søn og Jacobs symbolske drøm om stigen til Himlen.

 

Symbolik-porten-til-visdom-03 

Ouroboros

 

Esoterisk symbolik omfatter fabeldyr, der er skabt af forestillingsevnen – eksempelvis Ouroboros (den cirkelformede slange, der bider sig selv i halen), Phoenix (fuglen, der cyklisk regenereres eller genfødes) og Unicorn (enhjørningen med det store, spidse, spiralformede horn i panden). Litteraturen er fuld af myter om guder og helte – f.eks. Herkules. Rummet, cyklusserne og årstiderne er fyldt med symbolsk betydning. Eksemplerne kunne fortsætte i det uendelige. Men én ting er sandt – som Ralph Waldo Emerson sagde:

”Mennesket er et symbol,

og det er fyldt med symboler”.

Artikel-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole
Download-fil: SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM af Finley Eversole, Ph.D.


Artikel-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole
Læsefil med vendbare sider: SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM