Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole-

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM (8 af 13)


Symbolsproget er sandhedens sprog iflg. den tibetanske mester Djwhal Khul. Den intelligente studerende betragter alle udtryksformer som symboler.

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM (8 af 13)

Opvågning til energi i form

 

Symbolik-porten-til-visdom-11

 

De, der studerer åndsvidenskab, ved, at det eneste, der eksisterer, er energi. Med musik, mantraer og dans føler man energierne. Men når man mediterer på en arketype, en myte, en lignelse eller en allegori, kan man let glemme, at man stadig arbejder med energier – energier, der er strømmet direkte ind i bevidstheden og påvirker dens udvikling. Det symbol, man har valgt, bestemmer den type energi, der stimulerer bevidstheden.

 

Symbolik-porten-til-visdom-12

 

Det er let at demonstrere princippet. Hvis man anbringer et punkt i centrum af en cirkel, vil man opleve harmoni og balance følelsesmæssigt, mentalt og åndeligt. Men hvis man flytter punktet et par grader fra centrum, bliver man straks bevidst om, at der er en ubalance i symbolet. Den tidligere harmoni er gået tabt, og man får lyst til at genoprette balancen.

Første fase af meditationen skal derfor begynde med at man gør sig sensitiv over for de subjektive, usynlige energier, som har skabt symbolets form. Universet er trods alt intet andet end energier, der viser sig via former. Det er en god idé at undersøge Van Goghs malerier. Van Gogh var født i Vædderens tegn, og hans malerier er fulde af Mars-energi. Når figurer, linjer, former og farver ses som aktive, dynamiske kræfter, begynder man altid at tænke i form af energier. Alle former, symboler, billeder og arketyper kan sammenlignes med havets bølger, og man kan ride på bølgerne som en surfer. På den måde bliver symbolet ”levende” – en energikanal, der forbinder den ydre og de indre verdener. Når man mediterer på et hvilket som helst symbol eller reflekterer over en myte eller arketype, lærer man at tænke på meditationsobjektet som en energi-ligning, der kan afkodes på samme måde som Albert Einsteins formel – E = mc2 – der er en nøgle til kraft.

 

Symbolik-porten-til-visdom-13

Artikel-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole
Download-fil: SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM af Finley Eversole, Ph.D.


Artikel-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole
Læsefil med vendbare sider: SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM