Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole-

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM (6 af 13)


Symbolsproget er sandhedens sprog iflg. den tibetanske mester Djwhal Khul. Den intelligente studerende betragter alle udtryksformer som symboler.

SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM (6 af 13)

Symbolik og bevidsthedsudvikling

 

Symbolik-porten-til-visdom-09

 

Studiet af symboler – ligesom alle andre livserfaringer – fremmer menneskets udvikling via samspillet mellem form og bevidsthed. Alle formers opgave – uanset om det er ord eller billeder, musik eller idéer – er at markere grænser. Damp skal lukkes inde og have lov til at opbygge et tilstrækkeligt tryk, hvis det skal bruges til et nyttigt arbejde, og det samme gælder former og billeder – f.eks. symboler og kunstværker. De fungere som begrænsede formidlere af gode idéer og dybe åndelige sandheder. De skal intensivere erfaringen ved at fokusere den og dirigere den. Samtidig begrænses idéen, sådan at den tilpasses til det evolutionsniveau, der er opnået af den type bevidsthed, der er fordybet i meditation. På samme måde som bevidsthed udvider sig, udvides og uddybes betydningen af symbolets eller idéens åndelige styrke. Djwhal Khul siger: ”Kraften til at fortolke symboler går forud for den sande åbenbaring”. Åbenbaring og udvikling af bevidstheden er to sider af samme sag.

Man kan sammenligne en myte, et symbol eller en lignelse med et forstørrelsesglas – et brændglas, der forener Solens stråler i en voldsom intensitet, som er i stand til at antænde ild. Symboler og arketyper har til opgave at koncentrere de dynamiske, skabende kræfter i Universet. Når et symbol eller en arketype har været et tema for dyb koncentration og mange års meditation, vil de skjulte kræfter, som et symbol rummer, strømme med stigende intensitet for at stimulere, vække og fremskynde udviklingen af menneskets bevidsthed. Man kan sige, at de antænder den latente åndelige ild i sjælen og den åndelige triade.

Manly P. Hall illustrerede på smuk måde symbolernes kraft, da han sagde: ”Symboler er orakel-former – mystiske mønstre skaber hvirvler i den usynlige verdens stof. De er centre for en mystisk kraft, der forekommer gravid og med en forfærdelig magt, som, når den formes korrekt, slipper brændende hvirvelvinde løs på Jorden”.[1] Her er det værd at huske, at Djwhal Khul har sagt, at den sande oplysning om Stenbukken aldrig er blevet afsløret, fordi den korrekte gengivelse vil udløse forfærdelige kræfter.

 

 

_________________________________

[1] Manley P. Hall: Lectures in Ancient Philosophy, p. 357

_________________________________

Artikel-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole
Download-fil: SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM af Finley Eversole, Ph.D.


Artikel-Symbolik-porten-til-visdom-Finley-Eversole
Læsefil med vendbare sider: SYMBOLIK - PORTEN TIL VISDOM