Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (10 af 20)


Hvad er esoterisme? Kan man adskille sand esoterisme fra usand? Og kan man være esoteriker, hvis den åndelige natur ikke er udviklet?

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (10 af 20)

Yoga-skolerne

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-11-Annie-Besant

 

De mange yoga-skoler fulgte andre udviklingsveje. Det er almindeligt kendt, at yoga-skoler er meget forskellige. Nogle af skolerne blev grundlagt for at udvikle menneskets højere intellektuelle bevidsthed ved hjælp af koncentration og meditation, og på den måde kan der skabes kontakt til de højere instanser, der findes i ethvert menneske. Teknikkerne er beregnet til trin for trin at frigøre mennesket fra identifikation med kroppen og personligheden, så man kan passere med fuld bevidsthed ind i de højere verdener, være bevidst til stede på de indre planer og med mulighed for at arbejde på de højere eksistensplaner. Der findes mange metoder i yoga-systemet, men en af de vigtige er Raja-yoga, som er direkte tilpasset til udvikling af tankesindet, dvs. af de højere mentale evner. Det er en teknik, der kan give adgang til de højere intellektuelle bevidsthedsplaner, for ved hjælp af Raja-yoga kan man få adgang til bevidsthedstilstande, der ligger langt uden for almindelige menneskers rækkevidde. Raja-yoga systemet er et tilbud om trædesten, men systemet kommer stadig ind under kategorien semi-esoterisme.

Andre skoler blev grundlagt for at imødekomme forskellige menneskers forskellige behov, bl.a. mennesker, der stræber efter at presse sine evner igennem nedefra for at gennemtvinge udviklingen af ​​de astrale evner. Evnerne giver kontakt til den astrale verden, for på den måde kan man lære det univers at kende, der er tættest forbundet med den fysiske verden. Den type yoga-skoler klassificeres normalt som Hatha-yoga. I Hatha-yoga bruger man forskellige øvelser og stillinger, der primært fokuserer på træning af menneskets lavere legemer. Ved hjælp af teknikkerne trænes kroppen, som på den måde renses og gøres til et lydigt redskab. Det medfører, at viljen også udvikles markant, og mennesket lærer dermed at kontrollere sin lavere natur. På den måde kan der i mange tilfælde tages et reelt skridt opad i udviklingen, selv om man ikke på nogen måde kan inkludere metoden under overskriften ægte esoterisme.

Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Download-fil: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME - Annie Besant


Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME