Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (17 af 20)


Hvad er esoterisme? Kan man adskille sand esoterisme fra usand? Og kan man være esoteriker, hvis den åndelige natur ikke er udviklet?

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (17 af 20)

Den gamle moral er også den nye

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-21-Annie-Besant

 

Når det er anerkendt – selv om det måske kun er som en fornemmelse af, at det må være sandt – så vil idealet svagt begynde at dæmre i menneskets hjerte. Måske vil det også så småt blive forstået intellektuelt pga. idealets storhed. Eller følelserne vil vække en hengiven anerkendelse af idealets sandhed og skønhed. For første gang rører det åndelige liv på sig inde i mennesket. Det første kim af den åndelige natur begynder at vokse og vise sig i livet. På den måde begynder man at indse, at hvis ægte esoterisme kan opnås og forstås af nogle mennesker, så bliver man selv nødt til at forberede sig på, at der skal arbejdes med karakteren på ​​den måde, som de oprindelige religioner lærte folk. Derfor kan man høre mennesker, der siger, at de udmærket kender alle de moralske sandheder, og at der ikke er noget nyt i åndsvidenskaben, for det er ikke andet end en gentagelse af den gamle moral.

Når man får at vide, at man skal være uselvisk, at man skal forsøge at hjælpe sine medmennesker, at man ikke skal identificere sig med sin personlighed, at man skal eliminere sine fejl – er det altsammen en gammel historie, som alle har hørt til bevidstløshed. Derfor kræver mange mennesker noget nyt. Man forlanger frisk viden – eksempelvis gådefulde fænomener på astralplanet eller mystiske fakta fra mentalplanet. Det er det, man forventer og forlanger af åndsvidenskaben. Det skal være spændende og mystisk. Men det er hverken spændende eller mystisk, hvis man får påduttet en masse etiske og moralske leveregler. Det er blot gentagelser fra den gamle verden, som enhver religion har udbredt, og som man har hørt igen og igen fra enhver talerstol. Men sandheden er, at det kun er ad den vej, det åndelige liv kan udvikles af mennesket. De oplyste mestre, der gav religionerne til verden, insisterede urokkeligt på etik og moral, og de demonstrerede det med deres eget åndelige liv, for de vidste, at det kun var ved at følge præcis den udviklingsvej, at mennesket kan gøre virkelige fremskridt mod enhed, guddommelighed og fuldkommenhed. Det blev også sagt af Kristus: ”For enhver, der vil frelse sit liv, skal miste det”.[1] – for de mennesker, der ønsker at blive fuldkomne, skal være parate til at ofre alt, hvad de ejer. Han refererede også til den gamle undervisning, da han sagde: “Snæver er den port og trang den vej, som fører til livet, og få er de, der finder den”[2] Han gentog, hvad alle sande esoterikere har lært med hensyn til den nødvendige træning til et åndeligt liv.

 

 

_________________________________

[1] Mattæusevangeliet, 16,25

[2] Mattæusevangeliet, 7,14

_________________________________

Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Download-fil: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME - Annie Besant


Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME