Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (19 af 20)


Hvad er esoterisme? Kan man adskille sand esoterisme fra usand? Og kan man være esoteriker, hvis den åndelige natur ikke er udviklet?

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (19 af 20)

Den nødvendige træning

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-23-Annie-Besant

 

Man kan komme i besiddelse af et kraftfuldt redskab, der kan bruges til de højeste og ædleste formål. Hvis man ved, hvordan man bruger det, får man et værktøj i hænderne, der kan bruges til at frelse menneskeheden. Men forudsætningen er, at den åndelige natur skal udvikles, og at selve redskabet ikke er udviklingens vigtigste formål, for så vil anvendelsen af redskabet mislykkes. Men der er den afgørende forskel. Mens pennen, der blev brugt som eksempel, var temmelig harmløs i hænderne på barnet, kan den, der forsøger at få kontrol over de metafysiske kræfter, blive til fare for både for sig selv og andre, hvis identifikationen med personligheden ikke er fuldstændig fjernet. Derfor kan det medføre, at menneskehedens udvikling forsinkes i stedet for at blive løftet. Det er grunden til, at der lægges så stor vægt på den moralske træning og udvikling, for den skal gå forud for alle forsøg på at få esoteriske færdigheder.

H.P. Blavatsky fortalte det samme, for hun sagde, at hun havde begået en stor fejl i at undervise i en del af den esoteriske viden uden at insistere på de gamle forskrifter, der siger, at den moralske vækst kommer før den esoteriske uddannelse, og at karakteren skal renses, løftes og åndeliggøres, før man skal stikke nøglen i låsen til den åndelige port. Det er grunden til, at de gamle kvalifikationer stadig er gældende og stadig skal efterleves, og derfor er det stadig et krav, at kun den rene og uselviske kan få adgang.

Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Download-fil: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME - Annie Besant


Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME