Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (15 af 20)


Hvad er esoterisme? Kan man adskille sand esoterisme fra usand? Og kan man være esoteriker, hvis den åndelige natur ikke er udviklet?

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (15 af 20)

Pseudo-esoterisme

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-19-Annie-Besant

 

Det er næsten unødvendigt at gøre opmærksom på, at mens semi-esoterisme kan fungere som trædesten til ægte esoterisme, så er pseudo-esoterisme generelt en klar forhindring og en skævvridning af esoterismen. Pseudo-esoterisme kan klassificeres som okkult hokuspokus. I de esoteriske studier er mange lovende begyndere faret vild pga. pseudo-esoterisme, og derfor har de spildt deres tid og liv. Geomanti, kiromanti, tarotlæsning o.l. er udmærket for mennesker, der ønsker at bevæge sig ud på naturens tågede biveje. De kan være harmløse, interessante og endda nyttige i et vist omfang, men de repræsenterer ikke esoterisme, og deres terapeuter er ikke esoterikere. En smule succes i terapeuternes stræben kræver ikke høj kapacitet af hverken hjerne eller hjerte, men de er velegnede til at gøre mennesker indbildske og selvcentrerede, for denne leg med esoterisme giver indtryk af, at man kan forvandle et middelmådigt menneske til en åndelig mester – en troldmand. Et menneske kan mestre alle former for alternative kunstarter, og alligevel være længere væk fra ægte esoterisme end et uselvisk menneske, der ganske enkelt forsøger at vise andre mennesker kærlighed og udføre tjenestearbejde til gavn for sine medmennesker. Og hvis pseudo-esoterismens teknikker bruges til egoistiske formål, eller hvis de stimulerer forfængeligheden, vil terapeuterne være faretruende tæt på at bevæge sig ind på venstrehåndsvejen.[1]

 

 

_________________________________

[1] Venstrehåndsvejen bruges i åndsvidenskaben som en betegnelsen for en udviklingsvej, der modarbejder Jordens og menneskehedens evolution.

_________________________________

Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Download-fil: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME - Annie Besant


Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME