Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (18 af 20)


Hvad er esoterisme? Kan man adskille sand esoterisme fra usand? Og kan man være esoteriker, hvis den åndelige natur ikke er udviklet?

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (18 af 20)

Nyt syn på yoga

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-22-Annie-Besant

 

Efterhånden som der sker åndelige fremskridt, kan alle yoga-teknikkerne – som har til hensigt at udvikle personligheden, og som praktiseres med henblik på at udvikle metafysiske evner, der kan benyttes til hurtigere fremskridt for personligheden – alle disse teknikker kan droppes. Yoga betragtes ikke længere som et middel til personlig udvikling, sådan som man er vant til at betragte øvelserne og teknikkerne, men som metoder til i samarbejde med store åndelige kræfter, og at løfte og hjælpe den del af menneskeheden, som hverken overvejer at deltage i fremskridtet eller hjælpe menneskeheden, og som fuldstændig lukker øjnene for alle de mennesker, der udvikler sig hurtigere end dem selv.

Al kontrol over højere kræfter, al udnyttelsen af ​​de enorme åndelige energier, bliver kun aktuelt for mennesket, når det har transcenderet sin personlighed, og har lært kun at bruge energierne til gavn for menneskeheden. Man kender det fra almindelige genstande i dagliglivet, for her kender man forskellen på at lære at bruge af ​​et redskab, og bare eje et redskab uden at vide, hvordan man bruger det. En pen er f.eks. et særdeles nyttigt redskab, men pennens anvendelighed afhænger af hjernen, der styrer den, og den viden og øvelse, der ligger bag brugen af den. En pen i hænderne på et barn er ikke andet end en hvilken som helst genstand, som barnet kan samle op og bruge som legetøj. Det samme princip gælder for det menneske, der griber efter kræfter i den overfysiske verden, men som endnu ikke har kontrol over sin lavere natur, og endnu ikke har fået styr på de personlige ønsker og begær, og som ikke har dedikeret sig fuldt og helt til det åndelige tjenestearbejde.

Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Download-fil: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME - Annie Besant


Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME