Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (9 af 20)


Hvad er esoterisme? Kan man adskille sand esoterisme fra usand? Og kan man være esoteriker, hvis den åndelige natur ikke er udviklet?

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (9 af 20)

Semi-esoterisme

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-09-Annie-Besant

 

Systemet – hvis det studeres uafhængigt af yoga, som udelukkende kan gøre træningen praktisk – kan klassificeres under ​​semi-esoterisme. Det er et system, der er sandt inden for sit eget område. Det er et system, der er beregnet til at hjælpe menneskeheden med at gøre åndelige fremskridt, men det kan kun forstås, følges og studeres af sjæle, der allerede er avancerede i deres mentalitet, men ikke desto mindre repræsenterer det ikke den åndelige sandhed! Det er udelukkende en intellektuel præsentation af et aspekt af den åndelige sandhed – en intellektuel udgave af en side af den åndelige natur.

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-10-Annie-Besant

 

Der er nogle ting, man altid skal huske! Ånden kan aldrig komme til udtryk på intellektets betingelser, enhed kan aldrig opfattes på grundlag af mangfoldighed, og enhver intellektuel præsentation af åndelig sand­hed vil nødvendigvis være et ufuldkomment aspekt af sandheden. Sandheden er, som det ofte er blevet sagt, udelukkende som et stykke farvet glas, som det hvide lys skinner igennem. Det er en lysstråle, der passerer gennem intellektets prisme og opsplitter åndens hvide lys, og derfor vises lyset i forskellige farver. De spredte stråler er hver især ufuldkomne. Den ene af de store åndelige gaver til oldtidens Indien kom på den måde med udgangspunkt i ægte esoterisme, og med det åndelige liv som kilde, og det var Vedanta-filosofien. Alle de intellektuelle systemer er beregnet til uddannelse af mennesket, og det giver en præsentation af den åndelige virkelighed så langt som intellektet kan opfatte den. Men husk på denne begrænsning: ”Så langt som intellektet kan opfatte den!” Den intellektuelle opfattelse er kun et aspekt af sandheden, men det er et aspekt, der kan hjælpe mennesket til intellektuelt at forstå nogle af det højere livs muligheder, men det kan aldrig hjælpe mennesket med at erkende det bevidsthedsmæssigt, eller bruges til at formidle den sande åndelige viden, for den opnår man alene ved at udvikle den ​​åndelige natur i sig selv.

Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Download-fil: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME - Annie Besant


Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME