Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

OKKULTISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Okkultisme-Leadbeater

OKKULTISME (1 af 7)


Ordet okkultisme er meget misforstået. I de uvidendes forestilling er okkultisme ensbetydende med sort magi. Men okkultisme er ganske enkelt videnskaben om det skjulte.

OKKULTISME (1 af 7)

OKKULTISME

 

Af C.W. Leadbeater

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

  

Okkultisme-Leadbeater

Du kan frit downloade artiklen "OKKULTISME" af C.W. Leadbeater. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC: DABADKKK - IBAN: DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

OKKULTISME

 

Okkultisme-01-Leadbeater

 

Ordet okkultisme er alvorligt misforstået. I de uvidendes forestilling er okkultisme ensbetydende med ”magi”. Man gætter derfor på, at de mennesker, der studerer okkultisme, praktiserer ”den sorte kunst” eller ”sort magi”. Det er med andre ord mystiske mennesker, som går indhyllet i sorte kutter eller store skarlagensrøde kjortler, der er dækket med kabbalistiske tegn. De sidder i uhyggelige omgivelser i selskab med sorte katte og ravne, mens de tilbereder ugudelige trylledrikke under satanistiske påkaldelser.

Selv i nutiden hersker der en del misforståelse om begrebet okkultisme − også blandt de mennesker, der har en intelligens, som burde hæve dem over den slags overtro. Tænkende mennesker burde i det mindste kende ordets latinske afstamning − ”occultus” − der har sin rod i ”occulere”, som betyder ”at skjule”. ”Occulere” består af ”ob-” og ”celare”, der betyder ”skjult”, ”gemt” eller ”hemmeligt”. Det skulle være tilstrækkelig forklaring til, at man straks forstår, at okkultisme er videnskaben om det skjulte. Men langt de fleste betragter okkultisme med foragt. For dem er det noget upraktisk vrøvl, der står i forbindelse med fantasier, spådomme, hysteri, åndemaneri og med søgen efter livseliksir og ”de vises sten”. De mennesker, der studerer åndsvidenskab, ved bedre. De taler konstant om livets og tingenes skjulte side, og det er meningen, at de skal være skjult. Den okkulte videnskab burde være tilgængelig for alle, men den er bevidst skjult for egoistiske, grådige og følelsesbetonede mennesker. I virkeligheden er intet skjult. Det eneste, der skjuler den indre virkelighed, er menneskets egen begrænsninger. For ethvert menneske bliver verden − efterhånden som menneskeheden udvikler sig − større og mere rummelig, fordi mennesket bliver i stand til at se mere og mere af Universets storhed og skønhed.

Artikel-Okkultisme-Leadbeater
Download-fil: OKKULTISME - C.W. Leadbeater


Artikel-Okkultisme-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: OKKULTISME