Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (16 af 20)


Hvad er esoterisme? Kan man adskille sand esoterisme fra usand? Og kan man være esoteriker, hvis den åndelige natur ikke er udviklet?

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (16 af 20)

Den sande esoteriker

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-20-Annie-Besant

 

Nutiden har igen modtaget en stor indstrømning af åndelige impulser. Der er igen gjort en stor indsats af de åndelige skikkelser, der er menneskehedens vogtere,[1] og som lader de ægte åndelige energier strømme for at hjælpe og opløfte mennesket i hele dets natur, så det igen får mulighed for at manifestere det ægte åndelige liv. Fra tid til anden er det både blevet oplyst i en række erklæringer og ved hjælp af antydninger, der er kanaliseret gennem udvalgte budbringere. Og der er en sætning på et stykke papir, som omtaler livets virkelighed, for her siges det, at:

 

”Når et menneske bliver en sand esoteriker,

bliver det samtidig en kraft

for den gode vilje i verden”.

 

Det er en sætning, som mange læser uden at indse dens fulde betydning. Det er en sætning, der står blandt ​​mange andre udsagn, og derfor opfattes den ikke af det uopmærksomme tankesind. Der siges meget, som går tabt pga. af mangel på opmærksomhed og modtagelighed. Mange sandheder afsløres, men de opleves som sort tale, og derfor bliver de ikke fortalt. De ligger gemt til de mennesker, der åbner øjnene, og derfor begynder at se, og til de, som har ører, der lytter, og derfor begynder at høre. Men erklæringen, som beskriver det esoteriske liv med få ord, går de fleste læsere forbi, uden at opfatte betydningen.

Det sande åndelige liv findes ikke, og den ægte esoterisme eksisterer ikke, før mennesket i det mindste erkender, at målet i livet er at blive en kraft for den gode vilje i verden – og kun det. Mennesket skal holde op med at stræbe efter udvikling for sin egen skyld. Det skal ikke længere søge efter sit eget åndelige liv. Mennesket skal ikke længere spørge, hvad Himlen eller Jorden eller andre verdener kan give, men hvad det selv kan give. Der skal kun være én ting tilbage i mennesket – længslen efter at være verdenstjener. Der skal kun være ét motiv – at være en kanal for det guddommelige liv, og gøre det muligt at udbrede forståelse af det åndelige liv mere effektivt til hele menneskeheden overalt i verden og i alle verdener, hvor der findes levende skabninger.

 

 

_________________________________

[1] Hierarkiet af oplyste mestre.

_________________________________

Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Download-fil: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME - Annie Besant


Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME