Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (1 af 20)


Hvad er esoterisme? Kan man adskille sand esoterisme fra usand? Og kan man være esoteriker, hvis den åndelige natur ikke er udviklet?

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME (1 af 20)

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME

& PSEUDO-ESOTERISME

Af Annie Besant
Fra Occultism, Semi-Occultism and Pseudo-Occultism

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant

Du kan frit downloade artiklen "ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME" af Annie Besant. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME

& PSEUDO-ESOTERISME

 

Esoterisme-Semi-&-Pseudo-01-Annie-Besant

 

Emnet i artiklen er hentet fra den indiske historie, men det er ikke historien om de ydre begivenheder i nationen. Det er historien om den indiske tænkemåde, som er af den største interesse for de, der studerer åndsvidenskab. Og fordi historien konstant gentager sig, kan en undersøgelse samtidig afsløre informationer, der er relevante for nutiden. Det er vigtigt at overveje, hvad der er relevant at definere – også selv om definitionerne kan være en smule vanskelige. Først kan man overveje, hvad esoterisme i det hele taget er. Men hvad er så semi-esoterisme? Og for det tredje – hvad er så de udvækster, der vokser frem af de to andre, og som ofte er de mest markante og udbredte, når spørgsmål om sand esoterisme viser sig i verden?

Det er en meget almindelig fejltagelse, der begås af mange mennesker, når de tror, at åndelige kræfter rummer egenskaber, som de elsker at kalde ”upraktiske”, og man kan hele tiden mærke, at det er en holdning, der tages for givet uden eftertanke. Hvis en nation eksempelvis vil begynde at udvikle sig på grundlag af et åndeligt ideal, eller hvis et menneske dedikerer sig til et åndeligt liv, så vil både nationen og mennesket sandsynligvis blive betragtet som useriøs, for det forventes, at man følger en mere objektiv og synlig retning i livet. Og man mener, at det menneske, der vælger en åndelig kurs i livet, vil være tilbøjelig til at miste meget af det, der kaldes ”den praktiske værdi” i verden. Det er en fejlagtig opfattelse af livet, og det er en fejltagelse, der er meget alvorlig.

Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Download-fil: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME - Annie Besant


Artikel-Esoterisme-Semi-&-Pseudo-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: ESOTERISME, SEMI-ESOTERISME & PSEUDO-ESOTERISME