Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE (8 af 14)


Alle kender legenden om Adam, Eva, æblet og Kundskabens træ. Mange tror, at det er en enestående fortælling, men det er bestemt ikke tilfældet.

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE (8 af 14)

Ficus religiosa og bodhi-træet

 

Æbler-og-træer-i-legenderne-15Ficus religiosa

Pippala er det hellige indiske figentræ, ficus religiosa, der har en meget mystisk og symbolsk position i hinduistisk mytologi. Pippala er nært forbundet med aswattha, ”Livets Træ”, dvs. det træ, der repræsenterer den kosmiske hierarkiske struktur. Det er interessant at bemærke, at aswattha og pippala er titler, der nogle gange gives til Solen, og den buddhistiske legende siger, at det var under et figentræ, at Gautama Buddha opnået sin endelige oplysning. Figentræet kaldes almindeligvis bodhi-træet af hinduerne. Træet vokser med rødderne opad, og de når ind i de usynlige verdener, mens grenene vokser nedad for at skabe den synlige verden.

Bodhi-træet

Buddhisternes bodhitræ er ”Kundskabens træ” eller ”Visdommens træ”. I botanikken kender man bodhitræet som ”pippala” og ”ficus religiosa”, som er en nær slægtning af ”gummitræet”. Gautama Buddha mediterede i 49 dage under et bodhitræ, indtil han opnåede den endelige åndelige oplysning. Bodhitræet betragtes som helligt af buddhisterne, og der er sendt aflæggere af det ud over hele den buddhistiske verden. Næsten alle de mere kendte Buddha-templer i Kina, Thailand og Tibet har plantet et bodhitræ foran templerne. Legenden beretter om træets enorme højde (godt 120 m), og om Gautama Buddha, som opnåede oplysning og alvidenhed under bodhitræet. Det kan muligvis være historisk korrekt, men man skal ikke glemme, at legenden samtidig er udtryk for symbolsproget i mysterierne. At Gautama Buddha opnåede den højeste visdom og viden under det høje ”visdomstræ” er en anden måde at sige, at mysterielærens højeste aspekter og kvaliteter opnås via indvielse. De indviede i Indien blev i øvrigt ofte omtalt som træer.

 

Æbler-og-træer-i-legenderne-16

 

Arasa-Maram er hinduernes hellige banyantræ, der repræsenterer viden og visdom. I et af sine aspekter betragtes Arasa-Maram som ”Kundskabens Træ” eller ”Livets Træ”. Iflg. den hinduistiske tro underviste Vishnu under det hellige banyantræ i en af sine inkarnationer i den fysiske verden, og derfor betragtes træet som helligt.

Artikel-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang
Download-fil: ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE - Erik Ansvang


Artikel-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE