Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE (3 af 14)


Alle kender legenden om Adam, Eva, æblet og Kundskabens træ. Mange tror, at det er en enestående fortælling, men det er bestemt ikke tilfældet.

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE (3 af 14)

De mystiske æbler

 

Æbler-og-træer-i-legenderne-05

 

De færreste ved, at legender om æbler og træer findes overalt i verden. Æblerne dukkede bl.a. også op i klassisk arabisk litteratur. Hos araberne kurerede prins Ahmeds æbler f.eks. enhver sygdom. I England brugte druiderne æbler til spådomme. Men hesperidernes gyldne æbler i den græske mytologi, og Iduns ​​ æbler i den nordiske mytologi giver til gengæld udødelighed. I gammel europæisk mytologi og folklore var æblerne enten et middel til udødelighed, et symbol på frugtbarhed, en offergave, en kur, en kærlighedsamulet, en test på kyskhed, et middel til spådomskunst eller et magisk objekt.

Æbler-og-træer-i-legenderne-06De græske gudinder hesperiderne bevogtede de gyldne æbler sammen med dragen Ladon (billedet tv.). Uhyret havde 100 hoveder. Gaia (Verdensmoderen) gav de gyldne æbler som bryllupsgave til Hera, dengang hun indgik ægteskab med Zeus. Æblerne voksede på et træ i en have ved bredden af ​​floden Okeanos i nærheden af Mt. Atlas. For de gamle grækere repræsenterede det geografisk toppen af ​​Tenerife, og man betragtede det som en rest af det sunkne Atlantis. En af opgaverne for Herkules var at sikre sig nogle af æblerne. Afhængig af kilden er der tre, fire eller syv hesperider. Hesiod kaldte dem ”nattens døtre”. De kaldes også atlantider, og nogle mener, at de er døtre af Atlantis og Hespera. Man genkender myten om ”Kundskabens Træ” med dets frugt og dets placering i ”Livets Have”, for træet befandt sig i det mystiske ”Vestens land”, som grækernes forfædre udvandrede fra, da en ny race blev født af de udvalgte i den gamle race, der overlevede. Det repræsenterede guldalderen i den græske mytologi.

Artikel-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang
Download-fil: ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE - Erik Ansvang


Artikel-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE