Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE (5 af 14)


Alle kender legenden om Adam, Eva, æblet og Kundskabens træ. Mange tror, at det er en enestående fortælling, men det er bestemt ikke tilfældet.

ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE (5 af 14)

Akacie, sykomore

og tornegrenen

 

Æbler-og-træer-i-legenderne-09

 

Akacie symboliserer ”håb” og ”uskyldighed”. Det er en plante, der bruges i frimureriet som symbolindvielse, udødelighed, renhed og håb. Akacietræet stammer fra legenden om Osiris og Isis, og her voksede træet i Byblos – nutidens Libanon. I legenden omtales akacietræet som et sykomoretræ. Jøderne lånte senere symbolet hos de gamle egyptere, og kaldte det et ”shittah-træ”, der var symbol på udødelighed. Sykomoretræet blev forvandlet til en søjle, som egypterne kaldte en djed-søjle, der var symbol på Osiris’ rygsøjle. Akaciegrenen er derfor symbol på menneskets åndelige vækst.

Æbler-og-træer-i-legenderne-10Som søjle repræsenterede akaciegrenen rygsøjlen, og den blev desuden kaldt ”tornegrenen”. I rabbinerskrifterne kan man læse at: ”… tornebusken var det første træ, der blev skabt i Paradis”. Og tornebusken er identisk med ”Livets Træ” eller ”Kundskabens Træ” i Paradisets have. Den egyptiske djed-søjle, som både repræsenterede Osiris’ rygsøjle og menneskets rygsøjle, kaldte man ”det tornede træ” eller ”tornegrenen” pga. ryghvirvlernes tapper. Åndsvidenskaben oplyser, at mennesket langs rygsøjlen har syv psykiske centre eller chakraer, der beskrives som lysende eller ”brændende” energihvirvler, og i udviklingens løb, stiger den psykiske energi op gennem den æteriske rygsøjle. I Isis-kulterne hos romerne kaldte man centrene langs den ”tornede” rygsøjle for ”roser”. Og i senere kristne kulter − som f.eks. Rosenkreuzerne, hvis navn betyder ”roserne på korset” eller ”de korsfæstede roser” – vises de som flammende røde roser, der stikker frem fra den tornede gren.

Artikel-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang
Download-fil: ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE - Erik Ansvang


Artikel-Æbler-og-træer-i-legenderne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ÆBLER OG TRÆER I LEGENDERNE