Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SELVMORD - ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Selvmord-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

SELVMORD - ESOTERISK BELYST (10 af 20)


Hvis et selvmords konsekvenser for efterlivet var kendt og accepteret, ville selvmords-statistikkerne ændre sig dramatisk.

SELVMORD - ESOTERISK BELYST (10 af 20)

Den magnetiske dragning

 

Det fysiske legeme består af fast, flydende, luftformigt og æterisk stof, men samtidig er der en form for magnetisk dragning mod Jorden. Den er selvskabt, for den skyldes ønsket om at blive genfødt. Det er dette begær eller denne tørst efter fysiske erfaringer og oplevelser, der drager mennesket mod genfødsel, og den er afgørende for den jordbundne tilstands varighed. Den udødelige sjæls oprindelige ønske om fysisk tilværelse kan ikke ophæves af den underordnede dødelige personlighed.

Det siges, at grunden til reinkarnation er, at mennesket har uopfyldte begær, og at sjælens mål er at opnå fuldkommenhed. Den tibetanske mester Djwhal Khul skriver i Esoteric Astrology,[1] at det kun er halve sandheder. Det er rigtigt, men kun så længe der tales om personlighedens hensigt. Taler man derimod om sjælens hensigt, har sjælen en vilje til inkarnation for at tjene planen. Dvs. at sjælen ønsker at give udtryk for kærlighed, offervilje og tjeneste over for sine medmennesker, der ikke er nået lige så langt på udviklingsvejen.

Der er derfor en dobbelt dragning mod den fysiske verden. Ved selvmord er det kun de tættere dele af kroppen, der bliver ødelagt. Derfor kan det sammenlignes med at rive stenen ud af en umoden frugt. En forbindelse til det fysiske bliver hængende. Det skaber en intens fornemmelse af utilfredsstillet sult, indtil den magnetiske forbindelse med den fysiske verden til sidst afbrydes.

 

Selvmord-esoterisk-set-09-Erik-Ansvang

 

Sammenhængskraften

William Q. Judge fortæller i sin bog, Ocean of Theosophy, at selvmordere ikke er rigtigt døde. En rigtig død kræver ophævelse af en faktor, som på nuværende tidspunkt ikke er kendt af lægevidenskaben, og det er sammenhængskraften − og han tilføjer:

 

”En selvmorder eller et menneske, der tilfældigt dræbes eller myrdes af et andet menneske eller som følge af menneskets lovgivning, er ikke nået til en naturlig ophævelse af sammenhængskraften med de øvrige bestanddele, og kastes derfor som delvis død ind i kama-loka stadiet.

Her må de resterende principper vente, indtil den fastsatte naturlige livstid er nået, uanset om det drejer sig om en måned eller 60 år”.

William Q. Judge: The Ocean of Theosophy (Website)

 

 

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Esoteric Astrology

_________________________________

Artikel-Selvmord-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: SELVMORD - ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Selvmord-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: SELVMORD - ESOTERISK BELYST