Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SELVMORD - ESOTERISK BELYST
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Selvmord-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang

SELVMORD - ESOTERISK BELYST (17 af 20)


Hvis et selvmords konsekvenser for efterlivet var kendt og accepteret, ville selvmords-statistikkerne ændre sig dramatisk.

SELVMORD - ESOTERISK BELYST (17 af 20)

Udslag af selvmedlidenhed

 

Stort set alle selvmord er reelt et udslag af selvmedlidenhed, som enten resulterer i et flugtforsøg eller et ønske om hævn – eller begge dele. Mange selvmord er et forsøg på at straffe de efterladte.

 

Selvmord-esoterisk-set-14-Erik-Ansvang

 

Eksempel: Trekantdrama

Havner man eksempelvis i et trekantdrama, hvor det menneske, man elsker, har fundet en anden, kan det være fristende at bilde sig selv ind, at man begår et ”uselvisk” selvmord, fordi man ikke vil stå i vejen for de to. Det er mere sandsynligt, at man ønsker at stikke af fra den smertelige følelsesmæssige oplevelse, og samtidig straffe de to med dårlig samvittighed over, at deres forelskelse drev et menneske til selvmord.

Selvmord ved sultestrejke

Når mennesker går i sultestrejke for en god sag, kan det umiddelbart ligne en uselvisk handling, som kan ende med selvmord. Muligvis er motivet uselvisk, men i de fleste tilfælde vil der være tale om et dobbelt motiv.

Eksempel: Sultestrejke i tyrkiske fængsler.

I foråret 2001 gik fangerne i de tyrkiske fængsler i sultestrejke i et forsøg på at gennemtvinge bedre forhold i fængslerne. Adskillige døde. Det kunne ligne en uselvisk fælles kamp mod urimelige forhold i fængslerne, hvor nogle ofrede sig for nuværende og fremtidige medfanger. Aktionen medførte faktisk forbedrede forhold, men det væsentligste motiv til sultestrejken var imidlertid myndighedernes planer om at ændre fængselscellerne sådan, at der var færre fanger i hver celle, og de indsatte frygtede, at det ville medføre øgede overgreb fra fængselsbetjentenes side. Motivet var derfor dobbelt, for frygten for egen skæbne var den væsentligste del af motivet.

 

Selvmord-esoterisk-set-15-Erik-Ansvang

 

Eksempel: Selvbrændinger og selvmordsbomber

Af og til hører man om mennesker, der overhælder sig selv med en brændbar væske og antænder den. De begår selvmord ved selvbrænding. Den uhyggelige handling er oftest et udtryk for en voldsom protest imod eksisterende forhold. Der har været eksempler på munke, der satte ild til sig selv i protest mod manglende mulighed for at udtrykke deres tro, og der er set eksempler på selvbrænding som politiske manifestationer. Men man hører oftere om mennesker, der sprænger sig selv i luften og samtidig slår mange andre mennesker ihjel, for at markere utilfredshed med en politisk eller religiøs situation. Umiddelbart ligner de dramatiske handlinger et uselvisk motiv, for personen er parat til at ofre sit liv for en sag, og der er absolut tale om en høj grad af offervilje, når man er parat til ofre livet for at ændre situationen for andre ligesindede. Men der er tale om både selvmord og massemord i et forsøg på at ændre situationen, sådan at den er i overensstemmelse med den måde, selvmordsbomberen selv oplever som den rigtige, og derfor er motivet egoistisk.

 

Selvmord-esoterisk-set-15B-Erik-Ansvang

 

Under 2. verdenskrig oplevede danskerne, hvordan frihedskæmperne satte livet på spil i et forsøg på at fordrive besættelsesmagten, og i nutiden ser man, hvordan palæstinenserne ofrer livet i kampen mod den jødiske besættelsesmagt. De personlige valg indebærer uden tvivl positiv karma, men samtidig er handlingen udtryk for fanatisme, som altid er forbundet med en stærk personlig overbevisning.

Kristus, Buddha og de andre

De mange store åndelige skikkelser i historien, som f.eks. Kristus, Buddha, Krishna osv., der levede livet som et eksempel til efterfølgelse for menneskeheden, har aldrig praktiseret selvbrændinger eller opfordret til selvmordssprængninger eller lignende dramatiske selvmord i et forsøg på at trænge igennem med et åndeligt budskab. Et forsøg på at gennemtrumfe sin vilje eller trænge igennem med sit budskab ved hjælp af et skrækindjagende selvmord, er selvsagt ikke et rent motiv.

Artikel-Selvmord-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Download-fil: SELVMORD - ESOTERISK BELYST - Erik Ansvang


Artikel-Selvmord-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: SELVMORD - ESOTERISK BELYST