Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VÆRD AT VIDE OM MEDITATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Værd-at-vide-om-meditation-Erik-Ansvang

VÆRD AT VIDE OM MEDITATION (20 af 21)


Værd at vide om meditation, er en vejledning til søgende mennesker, der ønsker personlig udvikling ved hjælp af meditation.

VÆRD AT VIDE OM MEDITATION (20 af 21)

Meditationsdagbog

 

Den tibetanske mester Djwhal Khul fortæller, at det vil være nyttigt at føre det, han kalder en åndelig dagbog.[1] Her tænker han ikke på en traditionel daglig optegnelse af dagens ydre begivenheder og oplevelser, men om enhver åndelig oplevelse. Det kan være oplevelse af sjælens nærvær i meditationen, indre kontakt med andre mennesker, psykiske oplevelser, intuitive indtryk o.l. Det er vigtigt at tilføje, at han opfordrer dig til at være kritisk og bruge din skelneevne. Det er klogt at forsøge at finde en praktisk forklaring, før du accepterer en mystisk.

Notér alle indre oplysninger, der kaster lys på et problem og hjælper dig eller din gruppe videre. Læg også mærke til telepatiske samspil mellem dig og andre. Alle oplevelser af åndelig karakter, bør skrives ind i dagbogen. Der kan gå dage og uger, hvor der ikke er noget at notere, men efter nogle års forløb vil udviklingen i dine meditationsindtryk blive tydelig. Meditationsdagbogen kan samtidig bruges til at holde regnskab med, hvor regelmæssigt du passer din meditation. Det vil nemlig være en god ide også at notere, hvis du er ude af stand til at gennemføre dagens discipliner – og allervigtigst er det at skrive grunden til forsømmelsen. Det giver dig mulighed for at vurdere, om du har en seriøs grund til at springe over, eller om det blot er en undskyldning. Desuden kan du i tidens løb se, om der er et mønster i dine forsømmelser. Dagbogen skal ikke vises til andre. Det er dit regnskab med dig selv.

_________________________________

[1] Alice A. Bailey: Discipelskab i den nye tidsalder, s. 32

_________________________________

Artikel-Værd-at-vide-om-meditation-Erik-Ansvang
Download-fil: VÆRD AT VIDE OM MEDITATION - Erik Ansvang


Artikel-Værd-at-vide-om-meditation-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: VÆRD AT VIDE OM MEDITATION