Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VÆRD AT VIDE OM MEDITATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Værd-at-vide-om-meditation-Erik-Ansvang

VÆRD AT VIDE OM MEDITATION (15 af 21)


Værd at vide om meditation, er en vejledning til søgende mennesker, der ønsker personlig udvikling ved hjælp af meditation.

VÆRD AT VIDE OM MEDITATION (15 af 21)

Idé, ideal, idol

 

Virkningen i meditation sker langsomt men sikkert og virkningen indtræder i denne rækkefølge:

  1. Opfattelse af en ide.
  2. Fornemmelse af et ideal.
  3. Formulering af en teori.
  4. Væksten af den offentlige mening.
  5. Ændring af livsmønsteret.
  6. Skabelse af en form, baseret på dette mønster.
  7. Stabiliseret funktion af livet i formen.

Ideen rummer hensigten og udtrykkes gennem mentallegemet som en tanke. Idealet rummer kvaliteten og udtrykkes gennem astrallegemet som en følelse. Det endelige udtryk i fysisk form har karakter af et ydre forbillede – et idol – der kommer til udtryk i handling.

Alle holdninger og værdier, som mennesket har udviklet, er begyndt med en ide. Sensitive, åndelige bevidste eller intelligente mennesker, der er modtagelige for inspiration, opfanger en ide – en guddommelig kvalitet, som er nødvendig for menneskehedens videre udvikling. Det kan eksempelvis være ideen om menneskeheden som én enhed. Ideen opleves som værdifuld. Den har et formål. Man begynder derfor at idealisere ideen. Man formulerer en teori om menneskeheden ud fra en helhedsbetragtning. Man udtrykker ideens kvaliteter. Herefter er det menneskeheden selv, der får idealet til at gro.

Det siges, at værdier ikke skifter fra tidsalder til tidsalder – vel at mærke når der er tale om det, man kan kalde civilisationens kulturfaktor. Værdier er konstante. Alle værdier er altid til stede. Det er mængden af fortalere, der skifter. Og det svarer til væksten af den offentlige mening. I denne fase begynder man at relatere idealet til de aktuelle livsproblemer, og i denne fase kommer det enkelte menneskes frie vilje for alvor til udtryk. Det er her, livsmønsteret bliver ændret i forhold til det nye ideal, og det er her, misforståelser, misbrug og blændværk udvikles omkring den nye visdom, som i inspirationsfasen var guddommelig. I denne fase begynder idealet at krystallisere. Det former tænkningen og dermed handlingerne. Til sidst bliver idealet hver mands eje. Det bliver normen. Det bliver et forbillede. Et idol.

Det betyder ikke, at enhver ide, impuls eller inspiration, der dukker op under en meditation er guddommelig og udvikler sig til et ideal. Mange selvskabte ideer kan være aldeles unyttige og fejlagtige. Og mange kan være nyttige, uden at de dermed er guddommelige.

Artikel-Værd-at-vide-om-meditation-Erik-Ansvang
Download-fil: VÆRD AT VIDE OM MEDITATION - Erik Ansvang


Artikel-Værd-at-vide-om-meditation-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: VÆRD AT VIDE OM MEDITATION