Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE (8 af 14)


Esoterisk symbolik er anderledes end eksoterisk, for den esoteriske symbolik er magisk af natur. Her skal ordet magi ikke forstås i betydningen magiker.

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE (8 af 14)

Den kosmiske biografforestilling

 

I nutidens teknologiske tidsalder anvender man med den største selvfølge opfindelser som radio, computere, Tv, radar, film og atomenergi, uden at tænke over, at de alle er baseret på det elektromagnetiske fænomen: Lys! Filmen med de livagtige billeder illustrerer mange sandheder om skabelsen. Den kosmiske filminstruktør har udarbejdet en kosmisk drejebog og samlet den kolossale rollebesætning, som skal opføre årmillionernes skuespil. Fra evighedens mørkekammer sender Han sine lysstråler via successive tiders film, og billederne vises mod rummets bagtæppe.

Film minder om virkeligheden, men er udelukkende kombinationer af lys og skygge. Og på samme måde er Universets mangfoldighed kun et bedrag. Sole og planeter med deres utallige former for liv er intet andet end skuespillere i en kosmisk film. De skiftende scener, der opleves som midlertidigt sande for menneskets fem sanser, projiceres af den guddommelige lysstråle på den menneskelige bevidstheds lærred.

 

Grundlæggende-symbolforståelse-12-Erik.Ansvang

 

Et biografpublikum kan se op og opdage, at alle filmens scener skabes af én lysstråle uden billeder, der strømmer gennem biografens mørke og bliver til billeder på lærredet. På nøjagtig samme måde strømmer det farvestrålende universelle drama fra en kosmisk kildes hvide lys. Med imponerende opfindsomhed opfører Gud en kosmisk underholdning for sine børn. På én gang gør Han dem til både aktører og tilskuere i sin planetare biograf.

Skabelsen er både lys og skygge – ellers er intet billede muligt. Lys og skygge – eller det gode og det onde – må konstant skiftes til at have herredømme. Hvis der kun var lys og glæde i verden, ville mennesket ikke udvikle sig. Uden lidelse ville mennesket ikke huske, at det har forladt sit åndelige hjem, og derfor ikke søge tilbage til "Faderens hus". Lidelse er et incitament for hukommelsen. Redningen går gennem visdom. Døden er uvirkelig. Den, der frygter døden, svarer til en skuespiller, der dør af skræk på scenen, selvom der bare er løst krudt i patronerne.

Artikel-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang
Download-fil: GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE - Erik Ansvang


Artikel-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE