Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE (12 af 14)


Esoterisk symbolik er anderledes end eksoterisk, for den esoteriske symbolik er magisk af natur. Her skal ordet magi ikke forstås i betydningen magiker.

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE (12 af 14)

Esoterisk symbolik

 

De esoteriske symboler er naturlige eller kunstige fakta, der skaber en abstrakt og grundlæggende respons, som efterfølgende kan udtrykkes fysisk, følelsesmæssigt eller mentalt.

Man taler derfor ofte om billedsprog i litterære sammenhænge, fordi forfatteren forsøger at udtrykke noget abstrakt – eksempelvis følelser – ved at konkretisere og visualisere dem med noget symbolsk. Nogle gange skal hele teksten forstås symbolsk, som det f.eks. er tilfældet med allegorier og nogle eventyr. I begyndelsen af det 20. århundrede var der en kunstretning, der hed symbolismen. I litteraturen er det ikke mindst lignelserne, der repræsenterer den esoteriske symbolik. En undtagelse er hieroglyfferne, der repræsenterer den ultimative form for esoterisk symbolsk skrivning på grund af tegnenes figurer, deres farver og indbyrdes placering.

 

Grundlæggende-symbolforståelse-17-Erik.Ansvang

 

Grundlæggende-symbolforståelse-18-Erik.AnsvangKontekstsymboler er de mest almindelige symboler i litteraturen og de vanskeligste at håndtere. Forståelsen af kontekstsymboler er afhængig af den kontekst – dvs. tekstsammenhæng – de indgår i. F.eks. vil det at give et æble til en lærer symbolisere respekt (traditionelt symbol), mens et æble, der plukkes af en kvinde, symboliserer syndefald (kristen/jødisk kultur). Et æble på en computer symboliserer et firmanavn (business kontekst). På den anden side er et æble i et køleskab ikke noget symbol men bare en frugt. Den kontekst, tingen optræder i, bidrager til forståelsen af symbolet. Uden for konteksten har det muligvis ingen symbolsk betydning.

Der er skrevet mange bøger om symbolforståelse, og her er nogle af de generelle forklaringer på forskellige former for billedsprog:

Artikel-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang
Download-fil: GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE - Erik Ansvang


Artikel-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE