Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE (10 af 14)


Esoterisk symbolik er anderledes end eksoterisk, for den esoteriske symbolik er magisk af natur. Her skal ordet magi ikke forstås i betydningen magiker.

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE (10 af 14)

Tankebilleder

 

Grundlæggende-symbolforståelse-14-Erik.Ansvang

 

Når sjælen arbejder på mentalplanet, skaber den tankeformer eller tankebilleder. Det er grunden til, at visualiseringsevnen kaldes tankens skabende evne, og det er i en mere bogstavelig betydning, end de fleste normalt forestiller sig. Den billedskabende evne er tankens mest karakteristiske egenskab, og ord er kun et utilstrækkeligt forsøg på en fremstilling af et mentalt billede.

En idé eller et mentalt billede er en kompliceret ting, og enhver ved, at der altid kræves mange ord for at give en nogenlunde nøjagtig beskrivelse af et billede. Omvendt kan et enkelt ord straks fremkalde et kompliceret billede i tanken. På tankens plan skaber mennesket billeder og symboler, og derefter sammenfattes de møjsommeligt og ufuldkomment i symboler, og man forsøger til sidst at gengive dem i ord.

 

Grundlæggende-symbolforståelse-15-Erik.Ansvang

 

På mentalplanet, hvor tanke taler til tanke, overføres tankebilledet eller idéen fuldstændigt. Selv ved en begrænset form for tankeoverføring er det billeder, der overføres – ikke ord. En foredragsholder omsætter efter bedste evne så stor en del af sit mentale billede til ord, og meningen er, at ordene skal skabe de samme billeder i tilhørernes tanker. Tanken beskæftiger sig hele tiden med billeder – ikke med ordene. De fleste uenigheder og misforståelser opstår, fordi mennesker skaber forskellige billeder til de samme ord – eller benytter forskellige ord til at gengive det samme billede.

Et tankebillede eller en tankeform er derfor et mentalt billede, der er skabt eller støbt af mentalt stof. Formen er opbygget af hurtigt vibrerende mentale atomer, og vibrationerne forplanter sig til omgivelserne og skaber lyd- og farvefornemmelse i enhver skabning, som er i stand til at registrere dem.

 

"… hele Universets skabelse og dets fremadskridende evolution sker ved hjælp af tankens kraft, som blot er et andet ord for kontrolleret meditation."

Alice A. Bailey: Discipleship in the New Age, Vol. II, p. 233

Artikel-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang
Download-fil: GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE - Erik Ansvang


Artikel-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE