Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE (6 af 14)


Esoterisk symbolik er anderledes end eksoterisk, for den esoteriske symbolik er magisk af natur. Her skal ordet magi ikke forstås i betydningen magiker.

GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE (6 af 14)

Den analytiske og

den analogiske metode

 

De to metoder – den analytiske og den analogiske – vender rækkefølgen i den centrifugale og centripetale bevægelser på hovedet. Den analytiske metode reducerer et abstrakt billede til et præcist billede efterfulgt af en opsplitning i adskilte facts. Den analogiske metode udvider sig fra et billede til mangfoldige associationer, der efterfølges af indre syntese.

Grundlæggende-symbolforståelse-08-Erik.AnsvangDet udadvendte, analyserende tankesind, som opfatter faste og mangfoldige genstande med gensidig forbindelse, var også kendt af de gamle kulturers tænkere, men alt tyder på, at de forsøgte at begrænse den form for tænkning. Det bekræftes i "En afhandling om Indvielser", hvor man finder en dialog mellem Hermes Trismegistos og Asklepios (billedet):

Asklepios: "Har alle mennesker ikke den samme samvittighed, Trismegistos?"

Hermes Trismegistos: "Alle, Asklepios, har ikke den samme intelligens. De bliver narret, når de skaber lidelse for sig selv ved at lade sig tiltrække af billeder af genstande uden at søge den sande årsag til dem. På den måde skabes der ondskab i mennesket, og som det første af alle skabninger reducerer det næsten sig selv til et umenneskeligt niveau."

Her afslører den hermetiske tekst den intelligens, som den vestlige verden i nutiden har overdrevet, og som den har gjort sig afhængig af.

Specialtræning

Det er indlysende, at den symbolske metode kræver specialtræning – men det er ikke tilstrækkeligt, for der må ske en bevidst nyorientering og omdefinering af tankesindet, hvis menneskeheden vil bevæge sig i retning af den bevidsthedsudvikling, der kræves i evolutionen. Behovet for væksten i bevidstheden påtvinges i den nuværende periode gennem kriser og frustrationer på alle livets områder – moralske, filosofiske, miljømæssige, videnskabelige osv.

Det første skridt i retning af et skift i menneskets intelligens er en nøjagtig afsløring af farer, begrænsninger og problemer ved den nuværende metode. Det næste skridt er at undersøge og forstå de eksakte teknikker og tanker, der lå til grund for tidligere tiders kulturer, som praktiserede en langt rigere integrering af krop, sjæl og ånd.

Artikel-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang
Download-fil: GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE - Erik Ansvang


Artikel-Grundlæggende-symbolforståelse-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: GRUNDLÆGGENDE SYMBOLFORSTÅELSE