Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MESTERHIERARKIET - 16
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Mesterhierarkiet-og-dets-7-departementer-Åndsvidenskab

MESTERHIERARKIET - 16 (16 af 16)


Hierarkiet repræsenterer planetens hjertecenter og fungerer som et direktorat, der overfører impulser fra Shamballa til mineral-, plante-, dyre- og menneskeriget.

MESTERHIERARKIET - 16 (16 af 16)

ANDRE MESTRE

 

Mesterhierarkiet-25-Åndsvidenskab-Esoterisk-livssyn

 

I den seriøse esoteriske litteratur nævnes andre mestre – eksempelvis Kourious, Tuitit Bey og Septimus. Mange flere navne er nævnt i esoteriske bøger og omtalt af forskellige organisationer, men om der er tale om sande mestre, er vanskeligt at sige.

Selvfølgelig har utallige markante åndelige og lysende skikkelser i tidernes løb opnået mesterskab. Der kan blot nævnes navne som: Patanjali, Mahavira (540-468 f.kr.), Lao Tse (500 f.kr.), Konfutse[1] (500 f.kr.), Tsong Khapa (1357-1419), Milarepa (1052-1135), Sokrates (469-399 f.kr.), Platon (427-347 f.kr.), Frans af Assisi (1182-1226), Meister Eckehart (1260-1327) − m.fl.

Det var H.P. Blavatsky, der introducerede spørgsmålet om mestrene. Hun var selv discipel af Morya og blev trænet af ham i Tibet. Flere år senere, da hun havde forladt Indien og boede i Europa, hvor hun arbejdede med Den Hemmelige Lære, fik hun besøg af adskillige mestre, som gav deres bidrag til dette store værk. På et tidspunkt spurgte hun en af mestrene, om de ville lade sig portrættere af en kendt og dygtig tysk maler ved navn Hermann Schmiechen. Flere af mestrene accepterede det. Hvis kunstneren efter mestrenes mening ikke havde fundet det rigtige udtryk på maleriet, tog de selv penslen, og arbejdede med maleriet til de var tilfredse.

Malerierne befinder sig i Det Teosofiske Samfunds hovedkvarter i Adyar (tidligere Madras) i Indien. Senere er fotografiske kopier af disse malerier spredt rundt om i verden. På et tidspunkt beklagede Kuthumi, at spredningen havde fundet sted, for billederne blev misbrugt til at stille ind på mestrene. Det medførte, at de måtte bruge energi på at afværge denne påvirkning for at få den arbejdsro, som er absolut nødvendig for deres arbejde.

For de, der ønsker mere viden om Hierarkiet og de forskellige mestre og chohaner, er der en litteraturliste til slut i artikelserien.

 

 

_________________________________

[1] Konfutse (kinesisk: 孔夫子 Kǒngfūzǐ; eller 孔子 Kǒngzǐ ). Også kendt under navnet Confucius, Konfucius, Kong Fuzi, Kon-fut-se eller Kung Fu-tzu.

_________________________________

Artikel-Mesterhierarkiet-og-dets-7-departementer-Åndsvidenskab
Download-fil: MESTERHIERARKIET 16 - Hardy Bennis


Artikel-Mesterhierarkiet-og-dets-7-departementer-Åndsvidenskab
Læsefil med vendbare sider: MESTERHIERARKIET 16