Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

SHAMBALLA & HIERARKIET - 15
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Shamballa-og-Hierarkiet-Åndsvidenskab-og-esoteriske-lære

SHAMBALLA & HIERARKIET - 15 (3 af 12)


Hele kosmos ledes, kontrolleres og besjæles af næsten endeløse rækker af sansende væsener, der hver har en mission at fuldføre.

SHAMBALLA & HIERARKIET - 15 (3 af 12)

Universets hierarkiske opbygning

 

Shamballa-og-Hierarkiet-04-Åndsvidenskab-og-Esoterisk-viden

 

Inden Den Indre Verdensstyrelse og dens medlemmer beskrives, er det vigtigt at acceptere, at den intelligente styring af Universet, Solsystemet og Jorden − "dette sandkorn på evighedens strandbred" − fungerer hierarkisk. Ordet hierarki er kombineret af de græske ord "hieros", der betyder "hellig" og "arkhia", der betyder "styre" eller "herskere". Hierarki[1] betyder derfor "helligt styre" eller "hellige herskere", og oprindeligt blev ordet fortolket som "præstevælde" eller "rangordning af indviede personer." Men i menneskets verden er det hierarkiske princip ofte blevet forvrænget gennem magtmisbrug efter devisen: "De kloge styrer de mindre kloge" − eller: "De stærke undertrykker eller udnytter de svage." Derfor er det forståeligt, at mange mennesker instinktivt er modstandere af en hierarkisk struktur eller en magtpyramide.

Den sande hierarkiske opbygning − når der f.eks. er tale om planetens opbygning – er, at den består af væsener, som udviklingsmæssigt er nået langt forud for selv den mest avancerede del af menneskeheden. De successive indvielser er en integreret del af deres bevidsthed. Deres etik, moral, kærlighed og intelligens befinder sig på så højt et niveau, at mennesket med sit begrænsede følelsesliv og tankeliv ikke har nogen mulighed for at fatte det.

Visdomshierarkiet

H.P. Blavatsky beskriver det hierarkiske princip meget klart:

 

"Hele kosmos ledes, kontrolleres og besjæles af næsten endeløse rækker af sansende bevidstheder, der hver har en mission at fuldføre, og uanset om man kalder dem Dhyan Chohaner eller engle, er de "budbringere" udelukkende i den forstand, at de er redskaber for karmiske og kosmiske love. De varierer i det uendelige med hensyn til deres respektive grader af bevidsthed og intelligens".

H.P. Blavatsky: Den Hemmelige Lære, bind 1, s. 304

 

 

_________________________________

[1] Det hierarkiske princip kan defineres sådan: "Et hierarki er resultatet af en proces, der skaber rangfølge, hvorved niveauer af tiltagende kompleksitet, fleksibilitet og koordination skabes i form, funktion og adfærd."

_________________________________

Artikel-Shamballa-og-Hierarkiet-Hardy-Bennis
Download-fil: SHAMBALLA & HIERARKIET - Hardy Bennis


Artikel-Shamballa-og-Hierarkiet-Hardy-Bennis
Læsefil med vendbare sider: SHAMBALLA & HIERARKIET