Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (5 af 14)


Der findes endnu ingen ægte esoteriske skoler. De er stadig kun et håb. Men håbet er nået et punkt, hvor de nødvendige skridt kan tages for at realisere dem.

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (5 af 14)

Definitioner på esoterisme

 

Ordene "esoterisk" og "okkult" betyder "indre" og "det, der er skjult". Dvs. det, der ligger bag det ydre og skjuler de årsager, der ligger skjult i formen, som repræsenterer virkningerne. De drejer sig om den subtile verdens energier og kræfter, som de ydre former skjuler. De henviser til det, som skal vides, før det er muligt at udvikle den bevidsthed, der kendetegner den indviede.

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-06-Alice-A-Bailey

 

Tidligere lagde man vægt på de subjektive men stoflige kræfter, der ligger skjult i ethvert menneske, og som ofte kommer til udtryk som psykiske evner – f.eks. clairvoyance og clairaudience – som mennesket har til fælles med dyrene. Der blev lagt stor vægt på psykisk renhed i de gamle skoler, for det drejede sig om at forædle den form, sjælen skulle udtrykke sig igennem. Renselsesprocessen skal ikke betragtes som en esoterisk øvelse, for den indebærer hverken esoterisk eller åndelig udfoldelse. Den er udelukkende en meget nødvendig forberedelse, og før den er udført, er det ikke muligt at udføre mere avanceret arbejde. De fysiske discipliner er nyttige og nødvendige, og de indgår i programmet i skoler for begyndere. Ved hjælp af renselsesprocesserne skaber kandidaterne positive vaner og opbygger en krop, som disciplen får brug for, når det rigtige esoteriske arbejde begynder.

Den grundlæggende træning gør det muligt for kandidaten at flytte bevidstheden fra den konkrete verden til de subtile kræfter i personligheden. Kandidaten bliver opmærksom på de energier, der skal håndteres, og begynder svagt at fornemme det, der ligger bag dem − sjælen i dens egen verden.

Esoteriske værdier

De nye esoteriske skoler beskæftiger sig med mere esoteriske værdier. De træner disciplen i at arbejde som sjæl på de tre eksistensplaner og forbereder deltagelsen til det fremtidige arbejde som dedikeret discipel i en mesters gruppe. Stadiet, hvor personligheden integreres og begynderen bliver trænet i kendskabet til livet i de tre verdener, er sprunget over i de fleste af de tidligere skoler.

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-07-Alice-A-Bailey

 

I de tidligere skoler har man i stedet valgt at lokke med kontakt til en mester og en mesters gruppe, selvom kandidaten ikke engang var en integreret personlighed, måske ikke engang kunne kaldes intelligent, og selvom der ikke var den mindste kontakt til sjælen. Man har lagt vægt på hengivenhed − og gør det stadig − trofast hengivenhed overfor gruppens lærer, trofast hengivenhed overfor de sandheder, læreren meddeler, trofast hengivenhed overfor mesteren, plus en fast beslutning om at gøre sig fortjent til betegnelsen "discipel", sådan at man på et tidspunkt bliver i stand til at sige: "Jeg kender den og den mester". Og i processen bliver begynderen ikke orienteret om discipelskabets virkelige idé og ansvar.

Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Download-fil: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE - Alice A. Bailey


Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE