Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (12 af 14)


Der findes endnu ingen ægte esoteriske skoler. De er stadig kun et håb. Men håbet er nået et punkt, hvor de nødvendige skridt kan tages for at realisere dem.

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (12 af 14)

Åndelig indsigt og forståelse

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-17-Alice-A-Bailey

 

I de nye esoteriske skoler, som nu er under dannelse, lægges der vægt på åndelig indsigt og forståelse af de højere kræfter, direkte og førstehånds kendskab til Hierarkiet, som styrer livet på Jorden, og forståelsen (der udvikles gradvis) medfører indsigt i den guddommelige plan, som er i overensstemmelse med Guds vilje, og som i stigende grad betinger forholdene i verden. Disciplen vil have praktisk interesse i at studere de love, der styrer det enkelte menneske, menneskeheden, naturrigerne og videnskaben om menneskers indbyrdes forhold (som den udfolder sig i en verden under udvikling). Efterhånden som disciplen skaber det rigtige forhold til sig selv, til den åndelige verden, til menneskelivets verden og til alle former for guddommeligt liv, vil der automatisk ske en opvågnen af disciplens egen natur. Chakraerne vil blive levende kilder til åndelig kraft, og hele disciplens konstitution vil glide ind i en rytmisk aktivitet, og nytteværdien vil vokse. Det skyldes imidlertid den indre tilpasning til Gud og mennesker pga. den voksende forståelse af den guddommelige hensigt og kendskabet til de forskellige videnskabelige teknikker og de love, der ligger til grund for alle fænomener – herunder mennesket.

Det er vigtigt, at det tydeliggøres. Arcane School er en af de nyere mellemliggende skoler, og derfor beskæftiger den sig med åndsvidenskabens grundprincipper, men kun for at lægge grunden til den nye undervisning, der er på vej. Åndedrætsøvelser læres kun efter flere års arbejde, og der lægges ikke vægt på deres betydning, fordi det rigtige åndedræt (esoterisk forstået) ikke kræver kontrol over lungerne og åndedrætsorganerne, men en korrekt orientering af den rytmiske tilpasning af livet til den åndelige orden.

Det indre menneskes psykologi studeres også pga. relationen til centrene i æterlegemet. Vægten lægges på det psykologiske aspekt – ikke på centrene. Centrene vil fungere rigtigt, når tankegangen er rigtig, og når det lykkes at leve disciplens dobbeltliv, dvs. at have de rigtige relationer til sjælen, til Hierarkiet og til andre mennesker i hverdagslivet.

Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Download-fil: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE - Alice A. Bailey


Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE