Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (14 af 14)


Der findes endnu ingen ægte esoteriske skoler. De er stadig kun et håb. Men håbet er nået et punkt, hvor de nødvendige skridt kan tages for at realisere dem.

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (14 af 14)

Den oplyste vej

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-21-Alice-A-Bailey

 

Der er mange andre emner, som disciplen skal kende, før det er muligt at få adgang til de fremtidige indvielsesskoler, men det ovennævnte angiver det almindelige pensum i de nye esoteriske skoler. Arcane School prøver at indføre den studerende i de grundlæggende idéer og forhold, så man kan få gavn af den omfattende litteratur og undervisning.

Den studerende skal først og fremmest have en idé om, hvad åndsvidenskab er. Derefter er det vigtigt at vide, hvilken af de mange linjer man som enkeltperson skal følge. Det er desuden nødvendigt at bruge læren i praksis. Teori skal omsættes til handling, og derved anskueliggør man overfor sig selv nødvendigheden af at leve i betydningens verden. Det vil være nødvendigt at erkende, hvordan alle begivenheder, individuelle, menneskelige og planetariske, hænger sammen, og hvorfor det sker. Efterhånden som man forstår den esoteriske psykologi og mestrer nogle af meditationsprocessens fremgangsmåder, bliver man i stand til at placere sig selv på det rigtige trin på evolutionens stige. Så ved man, hvad der er næste trin og næste mål. Man ved også, hvordan man skal tjene menneskeheden, og hvem man er i stand til at hjælpe.

Den studerende begynder at deltage bevidst i den åndelige erfarings store skole, og her finder man til sidst svar på alle spørgsmål og på alle problemer. Man opdager, at forudsætningerne for, at et esoterisk arbejde skal lykkes, er tålmodighed, udholdenhed, overblik, sund skelneevne og dømmekraft. Når det integreres og suppleres med humoristisk sans, et åbent sind og fravær af fanatisme, vil man gøre hurtige fremskridt på "den oplyste vej", som udviklingsvejen ofte kaldes. Til sidst står man foran indvielsens dør.

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-22-Alice-A-Bailey

Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Download-fil: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE - Alice A. Bailey


Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE