Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (2 af 14)


Der findes endnu ingen ægte esoteriske skoler. De er stadig kun et håb. Men håbet er nået et punkt, hvor de nødvendige skridt kan tages for at realisere dem.

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (2 af 14)

En forberedende fase

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-02-Alice-A-Bailey

 

De esoteriske skoler er optaget af at fremme vækst og forståelse. De har udbredt kendskabet til bestemte grundlæggende regler, der hovedsageligt har haft til hensigt at rense følelses- og begærnaturen, og man har omtalt de mange eksistens- og bevidsthedsplaner, de forskellige former for skabende ild, stoffets differentiering og de forskellige syvfoldigheder, som er en forudsætning for liv, bevidsthed og form. Men det er ikke esoterisk lære! Man har hørt om hengivenhed for mestrene, men mestrene er ikke korrekt beskrevet. Mestrene er ofte blevet omtalt, som om de var særligt interesseret i gruppernes ledere, og ledernes personlige venner har mange gange fået at vide, at mesteren har optaget dem i sine disciples inderkreds. På den måde er der opbygget et nært sammenhold mellem ledernes hengivne tilhængere i grupperne for at sikre, at gruppen viser ubetinget lydighed over for lederne og adlyder mesterens ordrer, der angiveligt formidles via lederne. Det er en overtrædelse af den esoteriske lov om, at ingen mester nogensinde giver en ordre eller forventer lydighed. De almindelige esoteriske grupper fungerer som lukkede organisationer med eksklusivt medlemskab, og de skaber en usund atmosfære af mysticisme. De giver kun halve sandheder, og de har et eneste formål − at bekræfte eksistensen af det virkelige.

Esoteriske skoler er et håb

Konklusionen er, at der endnu ikke er etableret en ægte esoterisk skole. Esoteriske skoler er endnu kun et håb, men håbet er nu nået til det punkt, hvor det er muligt at tage de nødvendige skridt for at etablere dem.

Det skal ikke opfattes som en kritik af det trofaste tjenestearbejde, der er ydet, selvom det er uinspireret. Men de studerende skal være klar over, at skolerne kun tilbyder forberedende undervisning. Undervisningen er ofte fyldt med fejl pga. svagheder og styrker hos den leder, der har grundlagt dem. Derfor er undervisningen farvet af personlig respekt, krav om loyalitet og misforstået lære. Undervisningen har imidlertid været nyttig som forberedelse til det, der skal komme.

Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Download-fil: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE - Alice A. Bailey


Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE