Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (11 af 14)


Der findes endnu ingen ægte esoteriske skoler. De er stadig kun et håb. Men håbet er nået et punkt, hvor de nødvendige skridt kan tages for at realisere dem.

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (11 af 14)

Undervisning i de

fundamentale sandheder

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-16-Alice-A-Bailey

 

Det er værd at bemærke, at mange af de sandheder, der har fået betegnelsen "esoteriske", enten ikke har været det eller også er helt eksoteriske. De tidligere esoteriske sandheder er de nuværende basale eksoteriske sandheder. I løbet af det forrige århundrede er de esoteriske doktriner og den hemmelige lære, som for det meste blev formidlet under tavshedsløfte, blevet offentligt eje. De gamle mysterieskolers lære om menneskets natur, har nu andre betegnelser i nutidens psykologi. Æterlegemets, astrallegemets og mentallegemets mysterier behandles på universiteterne og på psykologikurser, der beskæftiger sig med menneskets fysik, tankesind og følelsesmæssige natur. Viden om mestrene var tidligere en strengt vogtet hemmelighed. Nu diskuteres den offentligt overalt. Meditationsteknikker var strengt hemmelige emner, og folk fik at vide, at meditation er farlig. Nu er hemmeligholdelsen opgivet, og et stigende antal mennesker verden over mediterer, skaber samklang og opnår sjælekontakt og sjælsindsigt. Sandheden har også været tilsløret af sekundært stof, som har bragt de søgende ind på et sidespor, hvor de blev opslugt af fænomenerne.

Meditationsstillinger, brug af gamle formler, ord og mantraer, åndedrætsøvelser og hemmelighedsfulde tip om, hvordan man vækker kundaliniilden og chakraerne og andre fristende aspekter af den sekundære esoterisme har fået folk til at glemme, at det meste hører til fænomenernes verden. Det drejer sig om det fysiske legeme, om kroppens forædling, om hvordan man vitaliserer den og tilfører energi, og det hele har med virkninger at gøre – ikke med de essentielle årsager til virkningerne. Resultaterne af fænomenerne vil vise sig på en normal, sikker og sund måde og helt automatisk, når det indre menneske − følelsesmæssigt og mentalt − er i forbindelse med den åndelige verden og begynder at fungere som en åndelig skabning. Den sekundære indføring i sandheden har skadet den ægte esoterismes sag meget og i høj grad skræmt de bedste af de, der arbejder på det åndelige område.

Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Download-fil: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE - Alice A. Bailey


Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE