Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (3 af 14)


Der findes endnu ingen ægte esoteriske skoler. De er stadig kun et håb. Men håbet er nået et punkt, hvor de nødvendige skridt kan tages for at realisere dem.

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (3 af 14)

Tiden er ikke moden

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-03-Alice-A-Bailey

 

Tiden er endnu ikke moden til de ægte esoteriske skoler. Menneskeheden er ikke parat. I nutiden er der imidlertid så mange intelligente mennesker, at der er behov for mere avancerede skoler, der skal danne grundlaget for de fremtidige skoler, som vil opstå iflg. udviklingens lov. Esoteriske skoler repræsenterer ingen undtagelse i udviklingsprocessen, og de opstår som reaktion på menneskehedens behov, når den mentale udvikling kræver det. I den nærmeste fremtid vil de nye skoler blive grundlagt. De eksisterende skoler kan tage fat på hovedrengøringen, fjerne det uvæsentlige og frasortere de sandheder, som er ægte esoteriske. På den måde kan de skabe et klart billede af den esoteriske trænings mål. Det er endnu ikke gjort. Den disciplin, den fremtidige kandidat skal gennemgå, skal forstås rigtigt, og man skal bruge de rigtige teknikker. Metoderne skal løftes op på et højere plan. Undervisningen skal frigøres fra den nuværende teologiske tendens og fra dogmatiske erklæringer. Mange esoteriske skoler og forskellige esoteriske grupper kommer med katastrofalt mange dogmatiske udtalelser.

Senere kommer der undervisere, som har en dybere forståelse af autoritetens åndelige natur. Autoriteten vil ikke blive baseret på påstande og hemmeligheder, men på et liv, der leves i overensstemmelse med de højeste idealer, og på en lære, der vil skabe respekt og intuitiv respons hos disciplen. Fremtidens underviser vil simpelthen beskrive udviklingsvejen, gå udviklingsvejen sammen med disciplen og lægge vægt på de gamle regler, men i ny fortolkning. Underviseren vil ikke længere være den, der befinder sig mellem gruppen og lyset eller mellem aspiranten og mesteren, sådan som det ofte sker i nutiden. Forberedelsesskoler er allerede ved at blive udviklet. Et eksempel er Arcane School,[1] der blev stiftet af Alice A. Bailey.

 

 

__________________________________

[1] Arcane School – Training in New Age Discipleship:

Website: http://www.lucistrust.org/en/arcane_school

__________________________________

Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Download-fil: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE - Alice A. Bailey


Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE