Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (10 af 14)


Der findes endnu ingen ægte esoteriske skoler. De er stadig kun et håb. Men håbet er nået et punkt, hvor de nødvendige skridt kan tages for at realisere dem.

HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE? (10 af 14)

De nyere esoteriske skoler

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-14-Alice-A-Bailey

 

3.

Herefter skal der fokuseres på de nyere esoteriske skoler, som er ved at opstå. De grundlægges af mere avancerede disciple. Sådan skal det nødvendigvis være, for opgaven er langt vanskeligere. Den indebærer, at der anslås en tone, der er så klar, at forskellen mellem det nye og det gamle bliver tydelig. Desuden præsenteres der nye sandheder og fortolkninger. Det nye og mere avancerede stof bygger på de gamle sandheder, men de vil blive fortolket på en ny måde, og det vil skabe modstand hos de gamle skoler. De mere avancerede disciple har en stærkere udstråling og langt større indflydelse, og deres arbejde bliver verdensomspændende. De vækker ikke kun modvilje i de andre grupper, men også genklang hos mange i grupperne, som er vokset fra de gamle metoder. De er parate til en mere åndelig udlægning, og de bliver brændpunkt for åndelig aktivitet i de gamle grupper og i deres omgivelser. Det medfører tre ting:

  • De gamle grupper afviser de mennesker, der accepterer den nyere esoteriske undervisning og tvinger dem ud af deres grupper.
  • De nye esoteriske skoler tager form på grundlag af udelukkelsen, og de afviste responderer på den lære, der undervises i af de mere magtfulde og uselviske disciple.
  • Offentligheden bliver opmærksom på den nye bevægelse, og på den måde opstår der en udbredt interesse for esoteriske emner, der har relation til Hierarkiet.

 

Hvad-er-en-esoterisk-skole-15-Alice-A-Bailey

 

Verdensdisciple

De disciple, der er blevet betroet det vanskelige arbejde at indlede de nye skoler, kaldes verdensdisciple. Deres indflydelse strømmer i alle retninger og nedbryder eller skaber uro i de gamle skoler. Det frigør de mennesker, der er parate til den nye lære, og de skaber de nye skoler, som forbinder de gamle med fremtidens indvielsesskoler. Overalt efterlader de et indtryk på menneskers bevidsthed, for de udvider offentlighedens horisont og præsenterer nye begreber for menneskeheden og afslører nye muligheder. Det sker allerede i nutiden. Søgende skal derfor lære at skelne mellem det arbejde, der udføres af en velmenende aspirant, der grundlægger en esoterisk skole for begyndere, og det arbejde der udføres af en discipel, som selv er ved at lære at blive underviser, og verdensdisciplens arbejde, der består i at nedbryde de gamle former og skabe nye og mere egnede metoder til undervisning i de esoteriske sandheder. Arcane School er en del af det verdensomspændende arbejde.

Falske skoler

Der findes også falske skoler. De er velkendte og markante. De tiltrækker de uintelligente og nysgerrige, men deres indflydelse er heldigvis kun kortvarig. De gør stor skade i øjeblikket, for de fordrejer sandheden og skaber falske idéer om mestrene og udviklingsvejen, men på lang sigt er deres magt praktisk talt lig nul. De andre tre skoletyper gør et godt stykke arbejde og imødekommer behovet hos de, der er på bølgelængde med dem. De gamle skoler er imidlertid ved at uddø. De, der tilhører den anden gruppe, vil være aktive i lang tid, give elementær undervisning og træne disciple i arbejdsmetoder og i, hvordan de skal tjene. Den sidste og nyere gruppe vil vise sig med voksende styrke og forberede Den Nye Tidsalders disciple til de fremtidige indvielsesskoler.

Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Download-fil: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE - Alice A. Bailey


Artikel-Hvad-er-en-esoterisk-skole-Alice-Bailey
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER EN ESOTERISK SKOLE