Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-Erik-Ansvang

NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB (6 af 21)


Naturvidenskabens paradigme er ikke virkeligheden, men en menneskeskabt model af virkeligheden. Det metafysiske falder derfor uden for modellen.

NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB (6 af 21)

Clairvoyante ”ser”

 

Clairvoyante fremsætter ikke en ide for derefter at underbygge den med bevismateriale, sådan som naturvidenskabens forskere gør det. Clairvoyante ser den ikke-fysiske verden, og de nedskriver simpelthen, hvad de har iagttaget. Om man er parat til at acceptere deres iagttagelser, som ofte strider stærkt imod den materialistiske opfattelse af tilværelsen, er et helt andet spørgsmål. Det kan man kun afgøre gennem indre erkendelse. Problemet er, at man har lært, at man kun skal acceptere det, der kan erkendes ved hjælp af de fysiske sanser. Hvad man ikke selv kan erkende, eksisterer ikke.

 

Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-08-Erik-Ansvang

 

Hvis en blind forsøger at fortælle et menneske med velfungerende fysisk syn, at det ikke er muligt at se, og at alle seende er offer for en illusion, vil den seende more sig, for det seende menneske ved jo, at man faktisk kan se ved hjælp af det fysiske syn. Hvis et menneske, der er blind for astralverdenen, fortæller en clairvoyant, at alle clairvoyante er offer for en illusion, vil den clairvoyante more sig, for den clairvoyante ved jo, at man faktisk kan se ved hjælp af den metafysiske synssans.

Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-09-Erik-AnsvangClairvoyante iagttagelser afvises som regel alene på grund af, at flertallet ikke kan bekræfte iagttagelsen. Men hvis et menneske har været øjenvidne til en begivenhed, bør dette menneskes vidneudsagn veje tungere end udsagn fra ti mennesker, der ikke har set begivenheden.

Oversanselige evner burde ikke være så vanskelige at acceptere. Princippet kan forklares meget enkelt og logisk. Ti mennesker opholder sig i et rum, hvor et lydinstrument udsender stadig højere toner. Efterhånden vil færre og færre være i stand til at opfatte de højere toner. Betyder det, at når et flertal ikke længere kan høre tonerne, så eksisterer de ikke mere? Til sidst bliver tonerne så høje, at ingen kan høre dem – på trods af at rummet svinger i højfrekvente toner, der befinder sig over det menneskelige øres kapacitet. Fænomenet eksisterer, men det eksisterer ikke for mennesket. Men henne i hjørnet sidder hunden og hyler, for den har en høresans, der er finere end menneskets.

Kriteriet for om noget eksisterer eller ikke eksisterer, kan derfor ikke alene være den fysiske iagttagelsesevne – og antallet af tilhængere eller modstandere er irrelevant for, om noget er sandt eller ikke er sand.

Artikel-Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-Erik-Ansvang
Download-fil: NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB - Erik Ansvang


Artikel-Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB