Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-Erik-Ansvang

NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB (15 af 21)


Naturvidenskabens paradigme er ikke virkeligheden, men en menneskeskabt model af virkeligheden. Det metafysiske falder derfor uden for modellen.

NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB (15 af 21)

Ændrer kirurgisk indgreb

bevidstheden?

 

Opfattelsen af mennesket efter denne erkendelsesmetode, er baseret på, at hvis man griber ind i hjernen ved et kirurgisk indgreb, så ændrer man også bevidsthedsindholdet. Ifølge naturvidenskaben er hjernen jo en maskine, der skaber bevidstheden. Ændrer man maskinen, ændrer man bevidstheden. Hvis naturvidenskaben har ret i, at hjernen producerer bevidstheden, så bevidstheden uundgåeligt ændres, hvis man griber ind i hjernen. Der er god grund til at se nærmere på dette argument. Det er et naturligt argument, men det er ikke sikkert, at det er rigtigt. Måske er der andre muligheder?

 

Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-22-Erik-Ansvang

 

Her er et eksempel. Hvis man forestiller sig, at der pumpes vand ind i en beholder gennem en slange, så ved man, at hvis man manipulerer med slangen – f.eks. klipper hul i den eller klemmer den sammen − så ændrer man den funktion, der transporterer vand ind i en beholder. Hvis man herefter bruger argumentet fra før (hvis man vil tage konsekvensen af påstanden) så betyder det, at når man ændrer vandtilførslen ved at manipulere med slangen, så er det slangen, der skaber vandet. Det var jo naturvidenskabens argument, når det drejer sig om hjernen og bevidstheden. Men i denne situation er man ikke et øjeblik i tvivl om, at argumentet er forkert.

Her er et andet eksempel. Tag f.eks. en radio, der spiller musik. Tag herefter en loddekolbe, og stik den ind i radioen og begynd at lodde tilfældigt inde i radioens ædlere dele. Ingen er vist i tvivl om, at man dermed ændrer den lyd, der kommer ud af radioen. Prøv herefter at bruge naturvidenskabens argument igen. Når det forholdt sig sådan, at man ved at gribe ind i radioen kan ændre det, den udsender, så må det være radioen, der skaber musikken.

Enhver ved, at det ikke er tilfældet. Der står ikke et lille band eller et mini-orkester inde i radioen og spiller musikken. Musikken spilles et andet sted, og så transporteres den gennem æteren eller atmosfæren i form af radiobølger, som herefter modtages af radioen og det er disse radiobølger, der kan høres som musik. Radioen er blot en modtager.

Der er derfor god grund til at bruge dette argument på en anden måde. Man må indrømme, at slangen har noget med vandet at gøre, men slangen skaber selvfølgelig ikke vandet. Den er kanal for vandet. Det samme gælder radioen. Radioen har i høj grad noget med lyden at gøre, men den skaber ikke musikken. Den er kanal for musikken.

 

Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-23-Erik-Ansvang

 

Hjernen er et instrument for bevidstheden

Det er en afgørende iagttagelse, for det fortæller nemlig, at hjernen ikke nødvendigvis skaber bevidstheden. Hjernen kan udmærket være centret for bevidstheden … den kan være kanal for bevidstheden. Det er ikke nødvendigvis hjernen, der skaber bevidstheden. Den kan være det instrument, bevidstheden benytter i den fysiske verden.

Uafhængig bevidsthed

Det er et afgørende punkt, for hvis bevidstheden fungerer uafhængig af kroppen, så kommer resten af åndsvidenskaben næsten af sig selv, for så melder der sig en lang række spørgsmål:

  • Hvad er bevidsthed, hvis hjernen ikke producerer den?
  • Hvor kommer bevidstheden fra?
  • Hvor er bevidstheden før hjernen og kroppen fødes?
  • Hvor går bevidstheden hen, når kroppen dør?

Åndsvidenskaben påstår ganske enkelt …

– at bevidstheden eksisterer uafhængig af hjernen,

men bruger den fysiske hjerne som kanal

i de perioder, hvor den ønsker

at få kontakt med den fysiske verden.

Hjernen er bevidsthedens fysiske redskab i den fysiske verden.

Ingen beviser

Det er unægtelig en påstand, og det bliver ikke nemt at bevise den. Faktisk er der ingen af disse påstande, der umiddelbart kan bevises. Til gengæld findes der en lang række overbevisende indicier. Der er ting, der peger på, at åndsvidenskabens påstand måske er korrekt, selvom påstandene ikke kan bevises på naturvidenskabens sædvanlige materialistiske præmisser. Der findes mange eksempler fra dagligdagen, som antyder, at der åndsvidenskabens påstande kan være rigtige.

Artikel-Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-Erik-Ansvang
Download-fil: NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB - Erik Ansvang


Artikel-Naturvidenskab-&-Åndsvidenskab-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: NATURVIDENSKAB & ÅNDSVIDENSKAB