Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKEFORMER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-TANKEFORMER-e-bog-Annie-Besant-og-Leadbeater

TANKEFORMER (16 af 35)


Hvordan ser tanker ud? To clairvoyante forskere har forsøgt at besvare spørgsmålet, og de viser, hvordan mental energi manifesterer sig i forskellige former og farver.

TANKEFORMER (16 af 35)

Forskellige følelser

 

Ved et forlis

 

Tankeformer-27-Fig-30

Fig. 30

 

– Fig. 30 viser den panik, der var årsag til den interessante gruppe tankeformer i en situation, som var livstruende. Tankeformerne blev iagttaget samtidigt og i nøjagtigt den orden, de blev skabt. Og på trods af at situationen var præget af totalt kaos, blev rækkefølgen bevaret – selvom det ville have været mere hensigtsmæssigt at forklare dem i omvendt orden. Årsagen var en frygtelig ulykke – et skibsforlis – og situationen er lærerig, fordi den viser, hvor forskelligt mennesker reagerer, når der opstår en pludselig og alvorlig fare. En af tankeformerne viser et udbrud af rædslens askegrå farve, der er baseret på absolut egoisme. Der var desværre mange former af den type. Tankeformens flænsede form er udtryk for eksplosionens voldsomme karakter, og det afslører, at dette menneske blev grebet af en blind, sanseløs rædsel. Den totalt dominerende fornemmelse af personlig fare blokerede for enhver højere følelse.

Den anden form viser et forsøg på selvbeherskelse. Og den viser holdningen hos et menneske, som har en vis grad af religiøse følelser. Tænkeren søger trøst i sin tro og forsøger på denne måde at overvinde sin frygt. Det kan man se af den gråblå spids, der tøvende løfter sig opad. Farven viser imidlertid, at forsøget kun delvis lykkes. Den nederste del af tankeformens uregelmæssige kontur og de afkastede fragmenter afslører, at forskrækkelsen i virkeligheden er næsten lige så stor som i det andet tilfælde. Men kvinden har dog haft åndsnærværelse nok til at huske at bede, og mens hun beder, prøver hun på at bilde sig ind, at hun ikke er bange. I det andet tilfælde var der absolut ikke tanke for noget som helst andet end den egoistiske frygt for sit eget liv. Den ene bevarer en vis værdighed og forsøger at genoprette selvbeherskelsen − den anden har mistet sin sunde fornuft og er totalt overvældet af skræk og rædsel.

Den tredje tankeform viser styrke og beslutsomhed, og den danner en tydelig kontrast til den svaghed, der kommer til udtryk i de to andre former. Her har tankeformen ikke en uformelig masse af vibrerende linjer og afkastede fragmenter, men den er udtryk for en stærk og klar tanke, som tydeligt viser styrke og ro. Det er nemlig kaptajnens tanke – det menneske, der har ansvaret for passagerernes liv og sikkerhed, og som viser sig at være herre over situationen. Han føler ikke engang en smule frygt, for det har han ikke tid til. Selvom hans våbenlignende tankeforms skarpe, purpurrøde spids viser, at han er vred over, at ulykken er sket, afslører den modige orangefarvede kurve lige ovenover en fuldkommen selvtillid og overbevisning om evnen til at klare den dramatiske situation. Den strålende gule farve er tegn på, at han allerede i tankerne arbejder med problemet, og den grønne farvetone ved siden af viser den medfølelse, han har med de mennesker, han kæmper for at redde.

 

Tankeformer-28-Fig-31

Fig. 31

 

– Fig. 31 er også interessant – og måske enestående – fordi den viser tankeformen hos en skuespiller, mens han venter på at gå ind på scenen ved en premiere. Det brede orangefarvede bånd træder meget skarpt frem og er udtryk for en begrundet selvtillid. Årsagen er tanken om mange tidligere succeser og en rimelig forventning om, at der nu skal tilføjes en mere. Alligevel er der en hel del uundgåelig usikkerhed om, hvilket indtryk det nye teaterstykke vil gøre på publikum. Man kan se, at tvivl og frygt har overtaget sikkerheden og stoltheden, for der er mere askegråt end orangefarvet stof, og hele tankeformen vibrerer som et flag, der blafrer i vinden. Bemærk at mens det orangefarvede bånds kontur er meget skarp, er den grå masse langt mere uklar.

Artikel-TANKEFORMER-e-bog-Annie-Besant-og-Leadbeater
Download-fil: TANKEFORMER - Annie Besant & C-W. Leadbeater


Artikel-TANKEFORMER-e-bog-Annie-Besant-og-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: TANKEFORMER