Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKEFORMER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-TANKEFORMER-e-bog-Annie-Besant-og-Leadbeater

TANKEFORMER (15 af 35)


Hvordan ser tanker ud? To clairvoyante forskere har forsøgt at besvare spørgsmålet, og de viser, hvordan mental energi manifesterer sig i forskellige former og farver.

TANKEFORMER (15 af 35)

Begær

 

Tankeformer-25-Fig-28

Fig. 28

 

Egoistisk begær

– Fig. 28 er et eksempel på egoistisk begær, men begæret er af en langt lavere type end den, der er afbildet i fig. 21. I dette tilfælde er der ikke tale om ærgerrighed. Den grumsede grønlige farve afslører, at personen – en kvinde – som den utiltalende tanke stammer fra, er helt indstillet på at snyde og bedrage for at nå sit mål. Den ærgerrighed, der kommer til udtryk i fig. 21, er generel af natur, men det begær, man ser i fig. 28, drejer sig om en bestemt genstand. Det er vigtigt at forstå, at denne tankeform – ligesom den i fig. 13 – bliver ved med at være forbundet med astrallegemet, som sandsynligvis befinder sig i venstre side af billedet. Man ser ofte den slags klolignende former, der eksempelvis rettes mod en kvinde, der er iført en smart kjole eller som bærer et særlig attraktivt smykke. Tankeformens farve varierer i forhold til om begæret efter at eje er blandet med misundelse eller jalousi. Men man vil altid se en form, der mere eller mindre ligner den, der er vist i fig. 28. Hos mennesker, som står foran et butiksvindue, ser man ofte disse astrale begærformer række ind igennem glasset.

 

Tankeformer-26-Fig-29

Fig. 29

 

Begær efter alkohol

– Fig. 29 viser en variant af et lignende begær – sandsynligvis på et endnu lavere og mere primitivt plan. Formen blev set i en mands astrallegeme, mens han var på vej ind i et værtshus. Forventningen om at hans stærke begær efter alkohol, som snart skulle tilfredsstilles, manifesterede sig som en yderst frastødende tankeform, der ragede frem foran ham. I dette tilfælde kommer begæret også til udtryk via de kroge, der stikker ud fra selve formen. Den plettede farve og grove struktur afslører begærets lave og sanselige natur. Seksuelt begær viser sig på en helt anden måde. Mennesker, der skaber tankeformer pga. seksuelt begær, har stadig meget til fælles med dyreriget. Men efterhånden som mennesket udvikler sig, vil de seksuelle begærformer lidt efter lidt forsvinde og ligne de former, der vises i fig. 13. De vil igen på et langt senere tidspunkt gennemgå de stadier, man ser i fig. 8 og 9, indtil alle former for egoisme endeligt er overvundet. Derefter er der skabt paradisiske tilstande som de, der er afbildet i fig. 11 og 10.

Artikel-TANKEFORMER-e-bog-Annie-Besant-og-Leadbeater
Download-fil: TANKEFORMER - Annie Besant & C-W. Leadbeater


Artikel-TANKEFORMER-e-bog-Annie-Besant-og-Leadbeater
Læsefil med vendbare sider: TANKEFORMER