Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DØDEN - OG DEN INDRE REJSE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys

DØDEN - OG DEN INDRE REJSE (3 af 53)


Hvordan er det at dø? Spørgsmålet har mennesket altid stillet. Svaret finder man aldrig, så længe man anser den fysiske verden for at være den eneste. Her er åndsvidenskabens svar.

DØDEN - OG DEN INDRE REJSE (3 af 53)

Psykologiske stadier

(ved uhelbredelig sygdom)

 

DØDEN-og-den-indre-rejse-06-Døden-i-esoterisk-lys

 

  1. Fortrængning

  2. Vrede

  3. Depression

  4. Accept

 

Naturvidenskaben – nutidens præsteskab

De færreste tænker over det, men naturvidenskabens forskere fungerer reelt som nutidens præsteskab. Forskerne præsenterer et materialistisk trossystem, som postulerer, at et menneske udelukkende er udtryk for hjernens elektromagnetiske impulser. Konsekvensen er uundgåeligt, at mennesket ophører med at eksistere, i samme øjeblik hjernen dør. Den naturvidenskabelige tro på, at mennesket ophører med at eksistere, skaber selvsagt angst for døden. Og som sagt er det værd at huske, at denne påstand ikke er bevist. Det er kun en teori.

Den kristne kirke har desværre også formået at skabe frygt for døden. I nutiden lever de færreste vesterlændinge efter kirkens dogmer og doktriner, men truslen om Helvede og evige pinsler hører alligevel til den kulturelle arv, og den præger vesterlændingene langt stærkere, end man umiddelbart forestiller sig. Som bekendt findes der teorier, der påstår, at menneskets bevidsthed ikke udslettes, men at den blot i en længere periode træder ind i en anden dimension. Åndsvidenskaben påstår, at alle menneskets hårdt tilkæmpede egenskaber aldrig går tabt, og at mennesket beriget vender tilbage til det fysiske liv gennem fødslens port for at fortsætte sin evige udvikling. Der findes heller ikke bevis for denne påstand. De to videnskaber står derfor lige.

I Vesten har man den kristne kirkes trusler om Helvede og fortabelse i den kulturelle bagage, og samtidig er man stærkt præget af naturvidenskabens erkendelser og begrænsninger, som forudser udslettelse og forglemmelse. Gennem opdragelsen, uddannelsessystemet, arbejdspladsen, autoriteterne er alle uden undtagelse præget af samtiden og dens normer. På trods af dette er flere og flere mennesker i stand til at sætte spørgsmål ved autoriteternes budskaber.

Hvordan er det personlige forhold til døden? Hvis man har lyst, kan det anbefales, at man – inden man går videre med stoffet om døden – reflekterer over sin egen holdning. Det kan gøres ved at genkalde situationer, hvor man har været tæt på døden og døende. Man kan eventuelt anvende følgende koncentrationsøvelse ...

Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Download-fil: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE - Erik Ansvang


Artikel-DØDEN-OG-DEN-INDRE-REJSE-eBog-Døden-i-esoterisk-lys
Læsefil med vendbare sider: DØDEN - OG DEN INDRE REJSE